14-mei-2016 | Door: Gerhard Kwak Knolgewassen Tekst: Groenten en fruitburo Producten Pastinaak Vroeger was pastinaak een zeer geliefde groente, het is een voorganger van onze winterwortel. Tegenwoordig rekenen we de pastinaak... Vroeger was pastinaak een zeer geliefde ... Winterpeen De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint. Winterwortels kun je een paa... De winterpeen is een grote, vlezige wort... Bieten Bieten zijn donkerrode knollen met groen blad met rode nerf. Ze worden ook wel kroten genoemd. Er zijn zomer- en winterbieten. In ... Bieten zijn donkerrode knollen met groen... Aardperen Aardperen zijn knollen met een heel grillige vorm. Ze verschillende kleuren van violet, lichtbruin, roze of wit. De peer heeft een... Aardperen zijn knollen met een heel gril... Bospeen Bospeen wordt verkocht met het loof er nog aan. Ze zijn lang en slank en smaken wat zoetjes. Ze vormen een uitstekende combinatie ... Bospeen wordt verkocht met het loof er n... Cassave Cassave of maniok is de eetbare wortelknol van een verhoutende, overblijvende heester. Andere namen voor deze knol zijn:... Cassave of maniok is de eetbar... Knolselderij Knolselderij is de wortelknol van de selderijplant. De knollen, die voor een deel onder de grond groeien, hebben een zeer onr... Knolselderij is de wortelknol van de sel... Meiraap Meirapen of knollen zijn er in verschillende varianten: plat, rond, halflang en lang. In Nederland worden ze vrijwel alleen door h... Meirapen of knollen zijn er in verschill... 1 2