In de winter at men vroeger ook regelmatig dikke jennensoep. Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijve...
In de winter at men vroeger ook regelmat...
Een ouderwets gerecht, dat vooral in Gelderland, Overijssel en Drenthe gegeten werd. Op de Veluwe en in Utrecht is het g...
Een ouderwets gerecht, dat vooral in Gel...
Tegenwoordig wordt er vaak gespreken over het verminderen van de consumptie van dierlijke producten als vlees. Wellicht ...
Tegenwoordig wordt er vaak gespreken ove...
Een Achterhoekse stamppot waarbij de verschillende bestanddelen doorelkaar (deur mekare) zijn gestampt. Het is een stamp...
Een Achterhoekse stamppot waarbij de ver...
Vroeger kreeg de moeder na de bevalling vaak ‘kraamvrouwenkost’ te eten. Het gerecht werd meestal bereid door de buurvro...
Vroeger kreeg de moeder na de bevalling ...
De vader van uw schrijver had van 1939 tot ongeveer 1962 een slagerij op het Weurden in Winterswijk. Dat betekende dat e...
De vader van uw schrijver had van 1939 t...
Balkenbrij is een typisch product van de huisslachting. De naam is afkomstig van de Middelnederlandse namen 'gebalchte, ...
Balkenbrij is een typisch product van de...
De Nederlandse benaming is 'bloedbrood'. Een worst die oorspronkelijk uit Gelderland stamt. De benaming is vermoedelijk ...
De Nederlandse benaming is 'bloedbrood'....