Column Gerhard Kwak: Doe wat

Door de huidige energiecrisis komen veel van onze collega’s zwaar in de problemen. De afgelopen weken hoorde ik van onde...

5 trends die verschil gaan maken in de foodsector

De Nederlandse foodsector is flink in beweging. Gemakstrends, waaronder bezorging, zorgen al jaren voor groei in de sect...

Too Good To Go start thuisbe­zorging met Unilever

Too Good To Go en Unilever zetten de volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling. Vanaf 29 november 2022 is het ...

Gemaksge­ne­ra­ties zoeken alterna­tief voor uit eten gaan

Hoe meer consumentenonderzoek het FSIN doet, hoe duidelijker zichtbaar wordt dat eten en drinken van groot belang is voo...

Foodhelden van 2022 bekend!

In de Verspillingsfabriek in Veghel zijn op 25 november 2022 de Foodhelden van 2022 bekendgemaakt: de 6 meest impactvoll...

Nieuwe kansen voor retourbrood

Jaarlijks wordt zo’n 150.000 ton brood door de verkooppunten retour gestuurd naar de producent. Daarvan is eenderde gesc...

NVWA-tarieven 2023: kosten bedrijfsleven 30 miljoen omhoog

Het kabinet voert op 1 januari 2023 eenzijdig een lastenverzwaring van 30 miljoen euro voor de landbouwsector in. Op die...

WUR: De ene vleeseter is de andere niet

Vanuit Wageningen University & Research zijn recentelijk twee studies verschenen waarin consumenten met verschillend...

Nederland Kalverland van start

Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK) presenteert: Nederland Kalverland. Een platform van en over de Nederland...

Kabinet schrapt verbruiksdrempel TEK-regeling

Het kabinet heeft de drempel om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming energiekosten (TEK) definitief geschrapt. ...

CBS: Inflatie 14,3 procent in oktober

Consumentengoederen en -diensten waren in oktober 14,3 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het ...

Marketing­claims biologisch, wat mag je zeggen?

Om de boodschap van biologisch over te brengen op de consument, is goede communicatie natuurlijk erg belangrijk. Bijvoor...

Nederland De Voedsel BV

Waar komt ons voedsel vandaan? Hoe wordt het geproduceerd? Waar gaat het heen? Fotograaf Kadir van Lohuizen laat in de u...

Column Gerhard Kwak: Vogels voeren

Nu de winter weer langzaam maar zeker nadert gaan we bedenken hoe we daar ons voordeel uit kunnen halen. Natuurlijk kun ...

Terug naar boven