Column Gerhard Kwak: Top of flop?
Column Gerhard Kwak: Top of flop?

In de huidige maatschappij word je continu geïnformeerd over nieuwe producten die op de markt verschijnen. De “lekkernij...

Zes nieuwe Parmaham Specialisten in Nederland
Zes nieuwe Parmaham Specialisten in Nederland

Zes Nederlandse slagers zijn in juni 2025 officieel verkozen tot Parmaham Specialist. In Nederland bestaat het selecte g...

Residuen op zacht fruit: wassen heeft weinig zin
Residuen op zacht fruit: wassen heeft weinig zin

Het zomerseizoen is begonnen en daarmee liggen aardbeien, frambozen en perziken weer in het schap. Toch duiken elk jaar ...

Nieuwe voedings­richt­lijnen van Hoge Gezondheids­raad
Nieuwe voedings­richt­lijnen van Hoge Gezondheids­raad

De Hoge Gezondheidsraad (HGR) in België komt met 17 nieuwe aanbevelingen op het gebied van voeding, die bijdragen aan ee...

‘Kijk-Ruik-Proef’ nu op 3.500 producten
‘Kijk-Ruik-Proef’ nu op 3.500 producten

Precies een jaar na de start van de Coalitie Houdbaarheid staat de teller op meer dan 3.500 producten met de iconen ‘Kij...

Alterna­tieve eiwitten worden steeds minder alterna­tief
Alterna­tieve eiwitten worden steeds minder alterna­tief

Wat gebeurt er als schappen leeg raken, prijzen pieken en consumenten op zoek moeten naar alternatieven? In 2024 liet de...

Voedsel­fraude kost voedings­sector miljarden per jaar
Voedsel­fraude kost voedings­sector miljarden per jaar

Wat ligt er eigenlijk op tafel? Met die vraag wil het EUIPO producenten, handelaren en consumenten bewust maken van de r...

Vaak gebeurt voedselverspilling zonder dat we het doorhebben
Vaak gebeurt voedselverspilling zonder dat we het doorhebben

Iedereen wil wel een beetje duurzamer leven. Zeker als het om eten gaat. Toch belandt er jaarlijks nog altijd meer dan d...

Redefine Meat introdu­ceert nieuwe generatie ‘nieuw-vlees’
Redefine Meat introdu­ceert nieuwe generatie ‘nieuw-vlees’

Redefine Meat heeft een nieuwe generatie plantaardig vlees gelanceerd in Nederland. De eerste twee producten: Redefine B...

Verpakkingen niet leeg? Dan is recyclen zinloos
Verpakkingen niet leeg? Dan is recyclen zinloos

Veel Nederlanders weten niet goed hoe zij hun PMD-verpakkingen moeten weggooien. Dat blijkt uit onderzoek van DVJ Insigh...

Reststroom brouwgraan wordt clean-label emulgator
Reststroom brouwgraan wordt clean-label emulgator

Reststromen uit de bierindustrie als volwaardig voedingsingrediënt? De Utrechtse scale-up MaGie Creations maakt die belo...

Zo veel ultrabe­werkte voeding eet een mens écht
Zo veel ultrabe­werkte voeding eet een mens écht

Hoeveel ultrabewerkte voeding iemand eet, blijkt af te lezen in het lichaam. Amerikaanse onderzoekers ontwikkelden een z...

BBQ @ The Lake zet vakmanschap vol in het zonnetje
BBQ @ The Lake zet vakmanschap vol in het zonnetje

Met uitzicht op de Vinkeveense Plassen en onder een stralende zon bracht Degens op 20 mei ruim tweehonderd slagers, viss...

Duurzaam? Alleen als het in de bonus is
Duurzaam? Alleen als het in de bonus is

Bijna drie op de tien Nederlanders (29%) koopt vaak tot altijd bewust duurzame(re) voedingsmiddelen. Nog eens 55% doet d...

Terug naar boven