Slagerij van Tilburg heeft de Spareribs Trophy 2023 gewonnen. Deze prijs, in de door Koninklijke Nederlandse Slagers geo...
Uit inspecties van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat 6 op de 10 bedrijven in retail, ambacht ...
Israël heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een waar paradijs voor culinaire hoogstandjes. De tijd dat het land enk...
De aardappel als casus onderzocht in de afschaffing van BTW op groente en fruit. Het overgrote deel van Nederla...
Op 27 maart 2023 werd het eerste blikje met statiegeld ingeleverd. Daarmee is een belangrijke stap gezet op weg naar de ...
De NVWA en het Ministerie van VWS bieden het Noorse bedrijf Keep-It Technologies de mogelijkheid om, in samenwerking met...
Afgelopen weekend werd Natuurslager Toine Schreinemachers uit Venlo uitgeroepen tot Kampioen van Nederland. Slager Toine...
Door het groeiende aanbod biologisch is de omzet van biologische producten vorig jaar met 25% gestegen, zo blijkt uit ni...
De Nederlandse consumptie van brood zat in 2022 weer in de lift, maar is nog niet op het niveau van voor de coronacrisis...
In een voorstel van 22 maart 2023 stelde de Commissie gemeenschappelijke criteria op tegen greenwashing en misleidende m...
Too Good To Go, ’s werelds grootste marktplaats voor voedseloverschotten, is deze maand vijf jaar actief in Nederland. I...
De algemeen directeur van de Vereniging van Keurslagers, Joep Klaver, gaat per 1 juli de organisatie verlaten. Hij gaat ...
Het aantal melkkoeien in Nederland is in 2022 met 1,57 miljoen nagenoeg gelijk gebleven. Het aantal varkens nam het laat...
Meat shaming’-stickers op vleesverpakkingen kunnen een remmend effect hebben op de aankoop van vlees. Vooral dierenleed ...