In de huidige maatschappij word je continu geïnformeerd over nieuwe producten die op de markt verschijnen. De “lekkernij...
Zes Nederlandse slagers zijn in juni 2025 officieel verkozen tot Parmaham Specialist. In Nederland bestaat het selecte g...
Het zomerseizoen is begonnen en daarmee liggen aardbeien, frambozen en perziken weer in het schap. Toch duiken elk jaar ...
De Hoge Gezondheidsraad (HGR) in België komt met 17 nieuwe aanbevelingen op het gebied van voeding, die bijdragen aan ee...
Precies een jaar na de start van de Coalitie Houdbaarheid staat de teller op meer dan 3.500 producten met de iconen ‘Kij...
Wat gebeurt er als schappen leeg raken, prijzen pieken en consumenten op zoek moeten naar alternatieven? In 2024 liet de...
Wat ligt er eigenlijk op tafel? Met die vraag wil het EUIPO producenten, handelaren en consumenten bewust maken van de r...
Iedereen wil wel een beetje duurzamer leven. Zeker als het om eten gaat. Toch belandt er jaarlijks nog altijd meer dan d...
Redefine Meat heeft een nieuwe generatie plantaardig vlees gelanceerd in Nederland. De eerste twee producten: Redefine B...
Veel Nederlanders weten niet goed hoe zij hun PMD-verpakkingen moeten weggooien. Dat blijkt uit onderzoek van DVJ Insigh...
Reststromen uit de bierindustrie als volwaardig voedingsingrediënt? De Utrechtse scale-up MaGie Creations maakt die belo...
Hoeveel ultrabewerkte voeding iemand eet, blijkt af te lezen in het lichaam. Amerikaanse onderzoekers ontwikkelden een z...
Met uitzicht op de Vinkeveense Plassen en onder een stralende zon bracht Degens op 20 mei ruim tweehonderd slagers, viss...
Bijna drie op de tien Nederlanders (29%) koopt vaak tot altijd bewust duurzame(re) voedingsmiddelen. Nog eens 55% doet d...