SVO vakopleiding food start in april met een Branchetraining Poelier
SVO vakopleiding food start in april met een Branchetraining Poelier

De Poeliersbond heeft in samenwerking met SVO vakopleiding food een poelierstraining ontwikkeld. Deze training is bedoel...

7 op de 10 Nederlan­ders eist halvering pestici­de­ge­bruik
7 op de 10 Nederlan­ders eist halvering pestici­de­ge­bruik

Nederland staat bekend om zijn bloeiende landbouwsector. Maar deze sector staat nu in de schijnwerpers, niet vanwege zij...

De winst van kleinere porties: minder eten, minder weggooien
De winst van kleinere porties: minder eten, minder weggooien

Amber Werkman, promovenda in de marketing bij Rijksuniversiteit Groningen, presenteert een vernieuwende aanpak in de str...

Nog steeds miljarden euro's naar reclame junkfood
Nog steeds miljarden euro's naar reclame junkfood

De strijd tegen overgewicht in Nederland blijft een uitdaging. Zes jaar na de afspraken om deze problematiek aan te pakk...

Finalisten Spareribs Trophy 2024 bekend
Finalisten Spareribs Trophy 2024 bekend

Na een spannende competitie en uitdagende proeverij, zijn wij verheugd om de 10 finalisten van dit jaar bekend te maken....

De kampioenen van Vakwedstrijd Slagers Streekproducten 2024
De kampioenen van Vakwedstrijd Slagers Streekproducten 2024

Tijdens de prijsuitreiking van de vakwedstrijd op 5 maart zijn maar liefst 12 kampioenen benoemd in verschillende catego...

EU stelt strikte verpakkings­normen vanaf 2030
EU stelt strikte verpakkings­normen vanaf 2030

De Europese Unie heeft onlangs een belangrijke stap gezet in de strijd voor duurzaamheid. Op maandag 4 maart bereikten h...

CBS: In 2023 was 25% van de hoofdmaal­tijden vegetarisch
CBS: In 2023 was 25% van de hoofdmaal­tijden vegetarisch

In 2023 was een kwart van alle hoofdmaaltijden gegeten in Nederland vegetarisch, dit blijkt uit de Gezondheidsenquête/Le...

63% van de Nederlan­ders is klaar met de ‘vleespo­li­tie’
63% van de Nederlan­ders is klaar met de ‘vleespo­li­tie’

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, die inzet op een duurzamere balans tussen dierlijke en plantaardige product...

Consument twijfelt over veiligheid bewerkt voedsel
Consument twijfelt over veiligheid bewerkt voedsel

Recent onderzoek van het EIT Food Consumer Observatory toont aan dat Europese consumenten zich zorgen maken over de impa...

Landbouw­ex­port kent lichte groei in 2023
Landbouw­ex­port kent lichte groei in 2023

De Nederlandse landbouwexport heeft in 2023 een bescheiden groei doorgemaakt. Uit cijfers van Wageningen Economic Resear...

Bewerkte voeding: Tijd voor een eerlijk gesprek
Bewerkte voeding: Tijd voor een eerlijk gesprek

De Nederlandse voedingsindustrie staat voor een uitdaging als het gaat om het creëren van een evenwichtige discussie ove...

Winnaars Confrérie 2024 bekend
Winnaars Confrérie 2024 bekend

Op 3 maart zijn tijdens een groot diner-dansant de prijzen uitgereikt voor de jaarlijkse slagersvakwedstrijd van de Conf...

De Vegetari­sche Slager introdu­ceert de Cordon Blij
De Vegetari­sche Slager introdu­ceert de Cordon Blij

Ter gelegenheid van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel, een evenement dat aandacht vraagt voor een plantaardiger v...

Terug naar boven