Donuts in de schijnwerpers: vier de Dag van de Donut

2 juni is een dag om je smaakpapillen te verwennen en jezelf te trakteren op een heerlijke donut. Het is namelijk de Dag...

Column Gerhard Kwak: Cadeautafel

Tijdens mijn speurtochten op het internet naar versondernemers die daar hun waar aanprijzen, kom ik de mooiste websites ...

Omzetgroei bij speciaalzaken ondanks dalend volume verkopen

In het eerste kwartaal van 2023 heeft de detailhandel een groei in omzet ervaren, met name dankzij hogere prijzen, ook a...

Nieuwe regels voor wegwerpbekers en -bakjes vanaf 1 juli 2023

Op 1 juli 2023 gaan nieuwe regels gelden voor het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Ondernemers...

Urk verankert zich als Europees seafood­cen­trum

Urk is een bruisend centrum voor de seafoodsector met meer dan 50 bedrijven en ruim 4.500 werknemers. Lokale bedrijven h...

Nationale Kaasweek van 26 mei t/m 1 juni 2023!

Van huis uit zijn ondernemers in kaas, dat kan zijn met een winkel, venter of ambulante handel, trots op hun vak en de e...

Houdbaarheid uitgeschepte sauzen en salades verlengd

De houdbaarheid van geopende emmers salades en sauzen van industriële leveranciers is verlengd. KNS is van mening dat de...

Beperkingen in gebruik 'biologisch' en 'ecologisch' in bedrijfs­namen

Europa hanteert strenge regels met betrekking tot het gebruik van de termen 'biologisch' en 'ecologisch', inclusief afko...

Ondernemers in het nauw door strafheffing op gas

Ondernemingsorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben hun bezorgdheid geuit over de geplande strafheffing op gas in d...

Zorgwek­kend: websites negeren privacy­re­gels

Uit een steekproef van Stichting AVG blijkt dat bijna 30% van de geanalyseerde websites het privacy statement niet op or...

WHO raadt gebruik van suikervrije zoetstoffen af

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft nieuwe richtlijnen uitgebracht waarin het gebruik van niet-suikerhoudende zo...

Veel overtre­dingen in slachthuizen in eerste helft 2022

In de eerste helft van 2022 zijn er door de NVWA 5.700 tekortkomingen vastgesteld in 39 Nederlandse roodvlees- en pluimv...

Catering­sector start met meten van voedselver­spilling

Nederlandse cateraars zijn gestart met het project 'Verspillingsvrije Catering' om de hoeveelheid voedselverspilling in ...

Milieuscore voor voedsel maakt bedrijven duurzamer

Een nieuw ecolabel dat alle voedselproducten voorziet van een milieuscore, gaat verder dan alleen een keurmerk voor cons...

Terug naar boven