29-februari-2016 | Door: Gerhard Kwak
Wildvleeswaren & worsten

Wildvleeswaren & worsten

Foto: Engelse hertenham

Wanneer we spreken over 'wild' dan hebben we het over dieren die in de vrije natuur leven en die worden bejaagd om ze daarna op te eten. In het kader van deze site gaat het niet over de voors en tegens van de jacht. Daarvoor zijn voldoende sites voor- handen. Het is aan jezelf of je het vlees van wilde dieren wilt eten. Vers-inspiratie laat je kennis maken met de producten die daaruit voortkomen. Tegenwoordig wordt de scheidslijn tussen wild en gefokt steeds vager omdat veel, van oudsher wilde dieren, ook worden gefokt. Het vlees van echt wild heeft echter een uitgesproken smaak en is vrijwel alleen in het jachtseizoen verkrijgbaar. Wel zie je steeds vaker dat wild uit andere werelddelen wordt ingevoerd. Daar is het veelal niet verkregen via de jacht maar komt het uit grote fokkerijen. 

De vleeswaren gemaakt van het wild dat afkomstig is van de jacht of van speciale fokkerijen is in Nederland niet veelgevraagd. Men loopt in ons land namelijk niet echt weg met deze natuurlijke producten. In het buitenland en met name Duitsland en Frankrijk zijn het  veelgevraagde specialiteiten. Bij de slager zijn deze specialiteiten, die vaak een uitgesproken (wild) smaak en geur hebben, vaak alleen te verkrijgen rond de feestdagen.

Producten

Terug naar boven