06-september-2022 |
KNS: Slagers maken zich zorgen over de toekomst

KNS: Slagers maken zich zorgen over de toekomst

Veel slagers maken zich (ernstige) zorgen over de toekomst van hun bedrijf. Dit blijkt uit de peiling die KNS onder haar leden heeft gehouden. De inkoopprijzen maar vooral de kosten van energie moeten snel dalen om zo de continuïteit te borgen. Verschillende leden maken zich grote zorgen of zij onder deze omstandigheden hun bedrijf wel kunnen behouden of moeten besluiten om vroegtijdig te stoppen.

Op dit moment teert meer dan helft (53%) van de slagers in op het eigen vermogen. Gezien de verwachting dat dit probleem voor langere termijn geldt stijgt dit aandeel naar verwachting sterk. Het is duidelijk dat zelfs gezonde bedrijven in deze situatie het lastiger hebben en het ondernemen moeilijker is, aldus de KNS.

De KNS geeft een aantal tips: blijf kritisch kijken naar mogelijkheden om kosten en energie te besparen, richt je bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk in en stuur goed op je cijfers. Blijf kijken naar energiebesparende maatregelen, naar prijzen bij de inkoop bij leveranciers en kijk goed of wat je zelf maakt ook voldoende oplevert.

KNS laat in haar lobby, vooral met en via MKB-Nederland, het geluid van slagers horen. Voorbeelden van schrijnende situaties binnen de branche worden gedeeld. Voorbeelden zijn welkom via [email protected].

Knsnet.nl

Beeld: ©Sinisa Botas/Shutterstock.com

Terug naar boven