20 min

Koekjes van cornedbeef, pastinaak en munt

Ingrediënten

  • VOOR 50 STUKS
  • 4 pastinaken
  • 200 gram droge broodkruimels(mag ook blank paneermeel zijn)
  • 400 gram cornedbeef, fijngesneden
  • 2 eierdooiers
  • 5 gram keukenzout
  • 3 gram vers gemalen zwarte peper
  • 50 gram fijngesnipperde uien
  • 40 gram verse munt, fijngehakt
  • 30 gram verse citroensap
  • 20 gram grove mosterd
  • 30 gram bloem
  • 2 eieren
  • 30 gram melk
  • 120 gram olijfolie
  • 300 gram pittige tomatenchutney
  • 50 verse muntblaadjes, om te garneren
  • VOOR 50 STUKS,
  • 4 pastinaken,
  • 200 gram droge broodkruimels(mag ook blank paneermeel zijn),
  • 400 gram cornedbeef, fijngesneden,
  • 2 eierdooiers,
  • 5 gram keukenzout,
  • 3 gram vers gemalen zwarte peper,
  • 50 gram fijngesnipperde uien,
  • 40 gram verse munt, fijngehakt,
  • 30 gram verse citroensap,
  • 20 gram grove mosterd,
  • 30 gram bloem,
  • 2 eieren,
  • 30 gram melk,
  • 120 gram olijfolie,
  • 300 gram pittige tomatenchutney,
  • 50 verse muntblaadjes, om te garneren

Bereiding

  • Kook de pastinaken 10 minuten. Giet het water af en pureer de wortel. Laat de puree afkoelen.

  • Meng de puree met cornedbeef, eierdooiers, ui, munt, citroensap, mosterd, zout, versgemalen zwarte peper en 70 gram broodkruimels. Alle goed mengen tot er een goede verdeling en binding is verkregen.

  • Vorm 50 koekjes van het mengsel en druk ze stevig aan. Bestuif ze met bloem. Meng de eieren met de melk en doop de koekjes hierin. Wentel ze door de rest van de broodkruimels.

  • Verhit de olie op matig vuur en bak de koekjes 2-3 minuten aan beide kanten, zodat ze goudbruin en goed warm zijn. Laat ze in een bak uitlekken.

  • Schep 1 theelepel van de tomatenchutney op elk koekje en garneer ze met blaadjes munt af.

  • Je kan de koekjes twee dagen van tevoren bereiden. Bewaar ze tot het bakken afgedekt in de koelcel.

Terug naar boven