19-april-2024 |
Meatable organiseert eerste kweekvlees proeverij

Meatable organiseert eerste kweekvlees proeverij

Meatable heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt door het eerste legaal goedgekeurde proefevenement voor gekweekt vlees in de Europese Unie te organiseren. Dit evenement vond plaats in hun nieuwe hoofdkantoor in Leiden, waar uitgenodigde gasten, waaronder Michelin-chef Ron Blaauw en prins Constantijn van Oranje, de kans kregen om de gekweekte varkensworsten van het bedrijf te proeven. Deze ontwikkeling markeert een significante stap vooruit voor de sector van gekweekt vlees in Europa.

Vooruitgang in technologie en smaak

Meatable maakt gebruik van hun gepatenteerde Opti-OX™ technologie, waarmee ze van één cel uit een varken in slechts vier dagen een gekweekte worst kunnen produceren. Dit proces is aanzienlijk sneller dan de traditionele veeteelt en heeft bovendien een lagere impact op het milieu. De technologie biedt een snellere productie en vermindert de noodzaak voor grote bioreactoren, wat resulteert in lagere kapitaalkosten en efficiënter ruimtegebruik.

Reacties van betrokkenen

Tijdens het evenement deelde Krijn de Nood, oprichter en CEO van Meatable, zijn enthousiasme over deze prestatie. Hij benadrukte het harde werk en de innovatie die het bedrijf de afgelopen vijf jaar heeft geïnvesteerd om een product te ontwikkelen dat qua smaak, textuur en uiterlijk niet onderdoet voor traditioneel vlees. Constantijn van Oranje, speciaal gezant van Techleap, voegde hieraan toe dat Nederland vooroploopt in de ontwikkeling van gekweekt vlees en benadrukte het potentieel van Meatable om de impact van de voedselindustrie op het milieu te verminderen.

Met deze tastings verzamelt Meatable essentiële feedback voor verdere productoptimalisatie in aanloop naar regelgevende goedkeuring en commercialisering. De plannen voor 2025 omvatten de lancering van hun producten in de Verenigde Staten, afhankelijk van de goedkeuring van de regelgevende instanties.

Meatable.com

Terug naar boven