05-maart-2016 | Door: Gerhard Kwak
Barbecueschotels

Barbecueschotels

Op deze pagina staan maar een paar varianten van barbecue schotels. Het is ondoenlijk om ze allemaal te laten zien. Nederlandse slagers zijn namelijk ware meesters in het bedenken van de mooiste presentaties. Wel moet gezegd worden dat de meeste toppers worden vervaardigd door de vrouwen in de slagerij. Zij beschikken over 'net dat beetje extra', om een perfecte schotel te maken. 

Nostalgische spiesen

Enkele prachtige nostalgische spiesen gemaakt van bakbloedworst en appelpartjes en rookworstplakjes met ui en spek. Lekkers van vroeger op de winter-barbecue. Top-idee.

Gezien op de facebookpagina van de KNS.

Barbecueschaal

Een goed gevulde en keurig verzorgde schotel met bavettesteak, kipdijenspies, black angusburgers en groente spiesen. De onderliggende zwarte schotel maakt de uitstraling erg luxe.

Gezien bij: Teunissen in Didam

Spiesenschotel

Mooie schotel met handzame spiesjes van verschillende samenstelling. Onder andere: vlechtspiesjes, worstringetjes, kipdrumsticks, shaslicks, biefspiesjes met olijf en een burger met spek. Alles gepresenteerd op een barbecuerooster.

Gezien bij: slager: Buurman in Gendt en Huissen

Spiesenrozet

Een hele berg lekkere spiesen in het rond gelegd als een rozet op een eenvoudige witte schotel. Door deze schotel komen de spiesen extra tot hun recht. De garnering bestaat uit een krul sinaasappel en reepjes paprika.

Gezien bij: Keurslager Van Strien in 's Gravenmoer

Specialistenschotel

Een super de luxe schotel gemaakt voor de barbecuespecialist. Op de schotel zie je: côte de boeuf, varkensrack, lamsrack, kippendij spiesen en pomodorispiesen. Een feest voor de liefhebber.

Gezien bij: Verstriade Jellesma in St. Nicolaasga

Spinnekopschotel

Een leuke speels schotel die helemaal beantwoordt aan: "het oog wil ook wat". Op een halve kool worden de spiesjes gestoken die omringd worden met barbecueworstjes en voorgegaarde kiphamburgers. De garnering rondom bestaat uit blaadjes sla.

Gezien bij: Slagerij Verhoef in Almere

Wagenwiel

Op deze 'wagenwiel grote' barbecueschotel vind je verschillende lekkernijen. Van links naar rechts: shaslicks, gemarineerde schouderkarbonades, diverse gemarineerde filetlapjes en kipfilet, drumsticks en Hamburgers. Boven de drumsticks: hawaïspiesjes en links daarvan: opgestoken satés met daarvoor stukjes sparerib. Midden onder: gemarineerde speklappen.

Gezien bij: slager: Buurman in Gendt en Huissen

Spinnekopschotel

Een eenvoudige maar speelse schotel. Onderdeel van een barbecuebuffet. Gestoken op een met alufolie omwikkelde halve kool zie je: gemarineerde kipspiesjes en kipsaté. Daaromheen zie je: Hamburgers en gemarineerde filetlapjes.

Gezien bij: slager; Koekenberg, Hengelo (O)

Luxe barbecue plateau

Van links naar rechts / beneden naar boven: Ribeye, spiesjes, speklappen, entrecote, filetlapjes, hamburgers, koteletjes, barbecueworstjes, bieflapjes, satés, shaslicks, lamskoteletjes, varkenslapjes en biefstuk.

Gezien bij: slager Ter Weele, Oene

Kinderbakje

Een speciaal voor kinderen samengesteld barbecuebakje. De artikelen in het bakje zijn van klein formaat zodat er van veel verschillende lekkere dingen genoten kan worden. Je ziet: mini sateetje, slavink, worstje, kipfilet, burger, halve frikandel en satéreepjes.

Gezien bij: slager: Anthonis, Veldhoven

5 Persoons schotel

Een eenvoudige maar smakelijke en rijk gevarieerde 5 persoons schotel.

van links naar rechts: boven: kipdrumsticks en sparerib-stukjes, middenbaan: saté, barbecueworstjes, shaslicks en hawaisticks en onder: gemarineerde schouderkarbonades.

Gezien bij: slager Buurman in Gendt en Huissen

Twee mooie eenvoudige schotels

op basis van enkel topproducten. Ze zijn gevuld met heerlijke spiesjes van varkensfilet, biefstuk en satévlees, hamburgers, gegaarde kipfiletjes, voorgegaarde spareribs. In alle eenvoud en lust voor het oog en een streling voor de tong. Een schotel hoeft namelijk niet te overdonderen. De smaak is het belangrijkste.

Gezien bij: slager: Beerens, Eindhoven

Vleesspecialiteiten

Deze uiterst luxe schotel biedt een rijke variatie aan vleesspecialiteiten. van links naar rechts en van boven naar beneden: boven: Saucijsjes, kerrierolletjes, saucijsjes, schouderkarbonades, filetlapjes, links van de groentegarnering: runderfiletrolletjes, rechts van de groentegarnering: rosbiefrolletjes met kaas en onder: biefstukpuntjes, saucijsjes, kaasfiletrolletjes, saucijsjes.

Speelse schotel

Een schotel die wordt gekenmerkt door de speelse vorm van de garneringen en door de variatie in producten. Gewaagd door de combinatie van vlees, vis en kip. Toch kan deze combinatie heel goed doordat de verschillende soorten nauwkeurig zijn gescheiden door krulsla-randen waardoor ze niet onderling met elkaar in contact komen.

van links naar rechts: gemarineerd sparerib met daaronder varkenssaucijsjes.. midden boven: gemarineerde kipsaté. onder: biefstukspiesjes, rechts boven: hamburgers en rechtsonder gemarineerde gambaspiesjes.

Gezien bij: keurslager Koelewijn, Huizen

Kinderschotel

Een schotel boordevol kinderspiesjes met daaraan: marshmallows, kersjes, banaan, aardbeien en poffertjes.

van links naar rechts: fijn gekruide hamburgers, heerlijke spiesjes met rund- en blokjes mozzarella, kippenboutjes, kipdrumsticks, gemarineerde kipfilet.

Gezien bij: keurslager Koelewijn, Huizen

Variaties volop

van links naar rechts: Fijn gekruide hamburgers, heerlijke spiesjes met rund- en blokjes mozzarella, kippenboutjes, kipdrumsticks, gemarineerde kipfilet, midden onder: garnaaltjes aan een spiesje.

Gezien bij: keurslager Koelewijn, Huizen

Huizer schotel

Een eenvoudige schotel, maar met een stevig portie lekker vlees. Goed gekruide hamburgers, kip drumsticks, barbecueworstjes, saté en krieltjes aan een spiesje. Deze barbecueschotel laat een aantal aparte specialiteiten zien. Boven: Haas op stok met olijfjes en cevapcici spiesjes, Midden: Knakworstjes met filet ingewikkeld in mager spek en onder: Indische barbecueworstjes en gemarineerde varkenshaas saté.

Gezien bij: keurslager Koelewijn, Huizen

Special schotel

Deze barbecueschotel laat een aantal aparte specialiteiten zien. Boven: Haas op stok met olijfjes en cevapcici spiesjes, midden: Knakworstjes met filet ingewikkeld in mager spek en onder: Indische barbecueworstjes en gemarineerde varkenshaas saté.

Gezien bij: keurslager Koelewijn, Huizen

Barbecue buffet

Een opstelling van enkele barbecueschotels klaar voor aflevering. Let vooral ook op de 'spinnekoppen' die de slager heeft gemaakt van de verschillende barbecuespiesen.

Gezien bij: Keurslager Lautenschutz Apeldoorn

4 Persoons schotel

Een mooi 4 persoons schoteltje met van links naar rechts: Gegaarde kipburgers, barbecueworstjes, spiesjes, filetlapjes en gemarineerde schnitzeltjes.

Gezien bij: Keurslager Muilwijk Ameide

Terug naar boven