Aantal slagerijstudenten SVO groeit
Veel branches hebben het zwaar in coronatijd, maar er zijn ook sectoren die groeien. Voor het eerst in jaren is het aantal slagerijstudenten bij SVO vakopleiding food, opleider voor vakmensen in de foodsector, fors gestegen. 35% meer studenten startten met de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij. Dat betekent dat slagerijen genoeg vertrouwen hebben om te investeren én dat er sinds lange tijd makkelijker nieuwe medewerkers te vinden zijn.
Vanaf dit schooljaar gaan fors meer studenten een mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij volgen bij SVO. Tijdens deze deeltijdopleiding leren studenten de basis van het slagersvak. Ze gaan één dag in de week naar school en werken de rest van de week bij hun leerbedrijf. “Tegen alle trends en verwachtingen in, is het aantal studenten ten opzichte van vorig jaar gestegen met bijna 35%, van 160 naar 215”, zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO. “De afgelopen jaren moesten we soms een locatie sluiten, omdat er niet voldoende studenten waren. Het tegenovergestelde is nu het geval. De stijging gaat ook niet ten koste van onze andere opleidingen. Het slagersvak zit echt in de lift.”