Hongaarse stoofpot met paprika, karwijzaad en kiwi

Ingrediënten

  • Winkelklare riblappen, in vierkante blokjes van ca. 3 cm gesneden.
  • 10 gram Keukenzout
  • 8 gram Paprikapoeder (edelzoet)
  • 2 gram Chilipoeder
  • 2 gram Witte peper
  • 10 gram Karwijzaad
  • 50 gram Bloem
  • 2 dl rode Wijn
  • 100 gram Bakboter
  • 2 Rode paprika’s
  • 3 Rode uien (ca. 150 gram)
  • 1 teentje Knoflook
  • 4 Tomaten (ca. 200 gram)
  • 1 Kiwi
  • Winkelklare riblappen, in vierkante blokjes van ca. 3 cm gesneden.,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 8 gram Paprikapoeder (edelzoet),
  • 2 gram Chilipoeder,
  • 2 gram Witte peper,
  • 10 gram Karwijzaad,
  • 50 gram Bloem,
  • 2 dl rode Wijn,
  • 100 gram Bakboter,
  • 2 Rode paprika’s,
  • 3 Rode uien (ca. 150 gram),
  • 1 teentje Knoflook,
  • 4 Tomaten (ca. 200 gram),
  • 1 Kiwi

Bereiding

  • Weeg kruiden e.d. nauwkeurig af. Pel en snipper de uien. Pel de knoflook. Ontvel de tomaten (met een mes insnijden, enkele seconden in kokend water dompelen, afspoelen met koud water en daarna ontvellen) en snij ze in stukken. Paprika’s wassen, doorsnijden, zaadlijsten verwijderen en de paprika in blokjes snijden. Kiwi schillen en in plakjes snijden. Verhit in een ruime braadpan de bakboter tot die lichtbruin wordt en voeg dan de gesnipperde ui toe. Laat die ca. 2 minuten zachtjes stoven, terwijl we intussen de knoflook uitpersen boven de ui. Roer er dan chili –en paprikapoeder dor. Voeg de blokjes vlees toe en bak die bruin op groot vuur, terwijl we de massa regelmatig omscheppen. Laat het vlees dan nog ca. 10 minuten zachtjes meebakken. Voeg vervolgens stukjes tomaat, blokjes paprika, schijfjes kiwi, karwijzaad, zout, peper en bloem toe en schep dat goed door de massa. Laat het geheel nog 5 minuten trekken, zodat de bloem gaar kan worden. Dan de wijn erbij , de massa aan de kook brengen tot er een lichte binding is van de massa. Het deksel op de pan leggen en het gerecht in ca. 2 uur zachtjes(zacht vuurtje) gaar laten worden. Af en toe de massa omscheppen. Het gerecht laten afkoelen en doorkoelen in de koelcel.

  • Wanneer u het bereide stoofvlees apart verkoopt dan bakjes met een doorkijkdeksel. Bij de verkoop van Hongaarse stoofpot in combinatie met groente en rijst of aardappelen moeten zeker doorzichtige deksels worden gebruikt bij de presentatie in de toonbank. Men kan ook vanuit grote uitschepbakken. Men kan bijvoorbeeld gekookte rijst of macaroni er los bij verkopen of geven.

  • Voor de warme verkoop aan de klanten/passanten – voor directe consumptie – kunt u gebruik maken van een au bain marie ketel voor soep of stoofvlees. In dit geval gebruiken we een elektrische verwarmde, mobiel toestel met uitneembare bak, die in een warmwaterbak hangt om het Hongaarse stoofpot warm te houden. U kunt harde of bruine broodjes uithollen en vullen met het stoofvlees, gebracht op eenmalige borden. Ook kunt u het stoofvlees uitscheppen in kunststof bekers voor eenmalig gebruik en daarbij eenmalige lepels geven.

Terug naar boven