Gebraden varkensprocureur op jagerswijze

Ingrediënten

  • Uitgebeende varkensnekken, procureurs) mooi kant gesneden tot een gaaf geheel.
  • 10 gram Keukenzout.
  • 3 gram Witte peper.
  • 30 gram Pittige mosterd, het gebraad mee inwrijven.
  • 100 gram Gerookt ontbijtspek, in kleine blokjes gesneden.
  • 500 gram Kastanje champignons en oesterzwammen, van elk 250 gram. Schoongemaakt en klein (of door midden) gesneden.
  • 250 gram Verse  zilveruitjes, schoongemaakte zilveruitjes.
  • 500 ml Rode tafelwijn.
  • 100 ml Olie naar keuze
  • Eventueel allesbinder om de saus wat dikker te maken.
  • Uitgebeende varkensnekken, procureurs) mooi kant gesneden tot een gaaf geheel.,
  • 10 gram Keukenzout.,
  • 3 gram Witte peper.,
  • 30 gram Pittige mosterd, het gebraad mee inwrijven.,
  • 100 gram Gerookt ontbijtspek, in kleine blokjes gesneden.,
  • 500 gram Kastanje champignons en oesterzwammen, van elk 250 gram. Schoongemaakt en klein (of door midden) gesneden.,
  • 250 gram Verse  zilveruitjes, schoongemaakte zilveruitjes.,
  • 500 ml Rode tafelwijn.,
  • 100 ml Olie naar keuze,
  • Eventueel allesbinder om de saus wat dikker te maken.

Bereiding

  • Wrijf het gebraad aan alle kanten heel goed in met de mosterd. Verhit de olie in een braadpan en bak het gebraad aan alle kanten in de hete olie aan. Voeg de peper en het zout toe wentel het gebraad ca. 10 minuten door de pan en neem het uit de pan. Fruit in de braadjus van het gebraad de bospaddenstoelen, blokjes gerookt ontbijtspek en schoongemaakte zilveruitjes goed aan. Leg het gebraad terug in de pan en overgiet het met de rode wijn. Laat het gebraad  op zacht vuur nog ongeveer 50 minuten bakken (kerntemperatuur 70°C). Neem het gebraad uit de pan en laat het afkoelen. Als de saus nog te dun is deze wat binden met allesbinder tot de gewenste dikte, laat ook de saus afkoelen en laat beide in de koelcel geheel doorkoelen.

  • Snijd het jagersgebraad in dikke plakken van ca. 2 cm dikte en presenteer ze op een mooie schaal in de toonbank en giet de saus erover of aan een kant het jagergebraad en aan de andere kant de saus. Presenteer er aardappelpuree bij of in oven of magnetron bakjes een met plakken jagergebraad met saus en een ander bakje met aardappelpuree. Afgarneren met fijngehakte verse peterselie.

  • Verhitten kan in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit het gerecht in pannetjes, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is). Verhit de aardappelpuree in een pannetje  op het vuur bij matige hittebron eventueel wat boter of melk toevoegen om de aardappelpuree wat smeuïger te maken. Borden goed voorverwarmen en op de  borden serveren.  

Terug naar boven