26-juli-2022 |
Nederlan­ders zijn bereid meer insecten te eten

Nederlan­ders zijn bereid meer insecten te eten

Nederlanders staan erg open voor het idee om meer insecten te eten. 1 op 5 Nederlanders (21%) heeft reeds insecten gegeten of voedingsmiddelen op basis van insecten. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Ÿnsect.

Wanneer de voordelen op het vlak van milieu, gezondheid en voedingswaarden worden uitgelegd, zegt 47% van de Nederlanders dat ze bereid zijn om voedingsproducten te eten op basis van insecteneiwitten.

Nederlanders willen meer voedingsproducten op basis van insecten

Nederlanders zijn grote voorstanders van de ontwikkeling van voedingsmiddelen gebaseerd op insecteneiwitten. 53% van de respondenten vindt zelfs dat de overheid voedingsproducten op basis van insecten moet opnemen in hun gezondheids- en voedingsadviezen. Bovendien vindt 80% van de Nederlandse respondenten dat voedingsproducenten meer insecteneiwitten in hun producten zouden moeten verwerken. Wel stelt 51% van de respondenten als voorwaarde dat dit duidelijk op de verpakking moet staan.

In de voeding van de toekomst zullen insecten ongetwijfeld een grote rol spelen.

De peiling werd gehouden in april 2022 (van 1 tot 7 april) door OnePoll bij een representatieve groep van 2017 Nederlandse volwassenen.

www.ynsect.com

Terug naar boven