Het verwerken van een varken voor consumptie was vroeger een heel karwei, waarbij de boerin de leiding had. Ze werd bijg...
Het verwerken van een varken voor consum...
Het verdelen van een paard heeft duidelijke verschillen ten opzichte van het rund. We geven hier in het kort deze punten...
Het verdelen van een paard heeft duideli...
In de verschillende keukens van de wereld komen Spareribs voor. Meestal worden ze gesneden van het varkensvlees zoal dat...
In de verschillende keukens van de werel...
Een rollade is een lekkernij die vaak alleen met de feestdagen of met feestelijke gebeurtenissen op tafel komt. Het make...
Een rollade is een lekkernij die vaak al...
Hamlappen zijn, naast de varkensschnitzel, wellicht wel de meeste gegeten varkensvleesproducten. Ze komen van de ham van...
Hamlappen zijn, naast de varkensschnitze...
De ham van het varken is het beste deel van het beest. Het is dik bevleesd en het vlees is mals en mager. Alvorens de ha...
De ham van het varken is het beste deel ...
Biefstuk wordt gemaakt van de zachtere delen van een rund. Vroeger waren dat maar een paar stukken als de ossenhaas, het...
Biefstuk wordt gemaakt van de zachtere d...
Het Nederlands lamsvlees is mals en bevat weinig bindweefsel. Ook is de verhouding tussen vlees, vet en been uitstekend....
Het Nederlands lamsvlees is mals en beva...