21-juli-2022 |
Lekker op de BBQ: sticky speklap-spiesen

Lekker op de BBQ: sticky speklap-spiesen

Saté van de barbecue is heerlijk, en je kunt het makkelijk zelf maken. Kies bijvoorbeeld voor dit recept voor sticky speklap-spiesen met ananas en paprika. Je kunt de speksatés makkelijk van tevoren maken, zodat je ze alleen nog maar hoeft te grillen op de barbecue.

De saté die inmiddels al helemaal geïntegreerd is in onze eetcultuur en komt van het Indonesische eiland Java. We zijn vooral fan van Saté Ajam (kip) en Saté Babi (varken). Echter wordt in Indonesië ook vaak lamsvlees, rundvlees en geitenvlees gebruikt. Maar in Nederland hebben wij onze eigen draai gegeven aan hoe we vlees aan spiesen rijgen. 

Hoe dan ook genoeg variatie voor een goede spies dus! Geen liefhebber van vleesspiezen, maar wel zin in lekker vlees van de BBQ? Dat kan natuurlijk. Probeer eens deze heerlijke Argentijnse barbecue ribben.

Bij een lekker vleesgerecht hoort natuurlijk ook een fris en zomers bijgerecht. Tegenwoordig is de pastasalade een populaire keuze. Deze vegetarische bbq salade is makkelijk te bereiden en er zijn veel mogelijke combinaties qua ingrediënten. Perfect naast deze speklap-spiesen.

Sticky speklap-spiesen

Ingrediënten

Speklappen, ananas, paprika, bosui, gemberwortel, ketjap en honing.

Terug naar boven