Roer een marinade van de ketjap, gember, knoflook, honing, olie en versgemalen peper naar smaak.
Leg de speklappen in een schaal en schenk de marinade erover. Keer de speklappen en dek de schaal af met vershoudfolie.
Leg het gemarineerde vlees in de koelkast. Draai het vlees twee keer na 15 min.
Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Rijg de speklappen zigzaggend aan de prikkers en rijg om en om een stukje ananas en paprika mee.
Steek de barbecue aan. Rooster op een matig hete barbecue de spiesen in 10-12 min. bruin en knapperig. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met de marinade.
Leg de spiesen op een schaal en bestrooi met de bosui en het sesamzaad.
Tip: Maak een lekkere satésaus erbij om de spies een compleet succes te maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld djahé (gember), kokosmelk, knoflook, ketjap en geroosterde pinda’s.