Argentijnse barbecueribben

Ingrediënten

  • ribstukken van de klaprib
  • 2 theelepels grof zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels chiliflokken
  • 4 - 5 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • ribstukken van de klaprib,
  • 2 theelepels grof zout,
  • 2 theelepels zwarte peper,
  • 2 theelepels gedroogde oregano,
  • 2 theelepels chiliflokken,
  • 4 - 5 eetlepels olijfolie,
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook

Bereiding

  • Leg de ribbetjes in een schaal en bestrooi ze rondom met het zout en de verschillende kruiden. Wrijf de kruiden goed in het vlees. Besprenkel het vlees daarna met de olie en strooi de knoflook er overheen. Laat het vlees minstens 2 uur marineren in de koelkast.

  • Leg de ribbetjes op de gloeiende barbecue en gril ze tot ze gaar zijn. Dat heeft gezien de structuur van het vlees wel wat tijd nodig. Reken 10 minuten per kant. Het vlees hoeft niet helemaal door en door gaar te zijn. Bijna gaar is voldoende. 

  • Stevige pul bier of een volle rode wijn. 

Terug naar boven