21-september-2021 |
Varkenssaté
Samen met de al even befaamde satésaus is de saté niet van weg te denken bij een Oosterse maalttijd. Je maakt ze gemakkelijk zelf. Neem dan bij voorkeur varkenshaas of de fricandeau . Dan heb je het zachtste vlees. Het vlees kun je marineren en daarna aan een stokje rijgen. Ook zijn er zijn verschillende varianten te koop. Genoemd naar de kruiden die gebruikt worden of de streek waar ze vandaan komen, maar vooral naar de soort vlees die wordt gebruikt. Bekende varianten zijn:
• saté babi: varken
• saté ajam: kip
• saté kambing: geit
• saté udang: garnaal
Varkensvlees is over het algemeen wat stugger en heeft wat meer tijd nodig. Kippenvlees is zachter, en sneller gaar.
bron: Wikipedia
Voedingswaarden per 100 gram onbereid
energie | 710kJ/170kcal |
eiwit / vet | 20 gr. / 10 gr. |
koolhydraten | 0 gr. |
Bereidingswijzen |
|
bakken | 4 à 6 min |
grill / bbq | ja |
fondue / gourmet | nee / ja |