21-september-2021 |
Varkenssaté

Varkenssaté

Samen met de al even befaamde satésaus is de saté niet van weg te denken bij een Oosterse maalttijd. Je maakt ze gemakkelijk zelf. Neem dan bij voorkeur varkenshaas of de fricandeau . Dan heb je het zachtste vlees. Het vlees kun je marineren en daarna aan een stokje rijgen. Ook zijn er zijn verschillende varianten te koop. Genoemd naar de kruiden die gebruikt worden of de streek waar ze vandaan komen, maar vooral naar de soort vlees die wordt gebruikt. Bekende varianten zijn:

• saté babi: varken
• saté ajam: kip
• saté kambing: geit
• saté udang: garnaal

Varkensvlees is over het algemeen wat stugger en heeft wat meer tijd nodig. Kippenvlees is zachter, en sneller gaar. 

bron: Wikipedia

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

energie 710kJ/170kcal
eiwit / vet 20 gr. / 10 gr.
koolhydraten 0 gr.

Bereidingswijzen

 
bakken 4 à 6 min
grill / bbq ja
fondue / gourmet  nee / ja




 

Terug naar boven