75 min

Ui-en aardappelsoep met geroosterd brood en Parmaham

Ingrediënten

  • voor 5 tot 6 personen
  • 800 gram witte uien
  • 330 gram geschilde aardappelen
  • 50 gram plakjes Parmaham
  • 1 liter groentebouillon
  • 40 gram boter
  • 1 takje tijm, salie, rozemarijn
  • Meel, zoveel als nodig
  • Zout, peper
  • 6 sneetjes brood
  • 120 gram plakjes Parmaham
  • 80 gram Fontina kaas
  • Extra vergine olijfolie
  • Kruiden
  • voor 5 tot 6 personen,
  • 800 gram witte uien,
  • 330 gram geschilde aardappelen,
  • 50 gram plakjes Parmaham,
  • 1 liter groentebouillon,
  • 40 gram boter,
  • 1 takje tijm, salie, rozemarijn,
  • Meel, zoveel als nodig,
  • Zout, peper,
  • 6 sneetjes brood,
  • 120 gram plakjes Parmaham,
  • 80 gram Fontina kaas,
  • Extra vergine olijfolie,
  • Kruiden

Bereiding

  • Doe de gesneden uien en gehakte Parmaham in een pan met de boter en de kruiden en kook op laag vuur 5 minuten. Strooi een beetje meel er over en meng het geheel. Voeg de in stukken gesneden aardappelen toe. Giet hete bouillon erover en houd het ongeveer 55 minuten aan de kook, af en toe roeren. Verwijder eventuele takjes van de kruiden uit de soep en pureer haar. Breng de room over in een steelpan, plaats het op het vuur, voeg zout naar smaak toe en kook het geheel voor nog eens 5 minuten.

  • Besprenkel de sneetjes brood met een beetje olie, strooi de geraspte kaas erover en verwarm ze au gratin in de oven. Haal vervolgens uit de oven, plaats de plakjes Parmaham bovenop en serveer met de soep met een vleugje olie, kruiden of peper eroverheen gestrooid.

Terug naar boven