Pompoensoep met rundvlees

Ingrediënten

  • 500 gram grof gesneden runderpoulet of soepvlees  
  • 1 kleine fijngehakte ui 
  • 1 stengel bleekselderij (fijngehakt)
  • 1 theelepel zout
  • 6 kopjes water 
  • 1 pompoen (geschild en gesneden in hapklare blokjes)
  • 2 eetlepels vissaus 
  • 1 theelepel suiker 
  • 1theelepel zwarte peper 
  • 3 stengels lente ui (fijngehakt)
  • 500 gram grof gesneden runderpoulet of soepvlees  ,
  • 1 kleine fijngehakte ui ,
  • 1 stengel bleekselderij (fijngehakt),
  • 1 theelepel zout,
  • 6 kopjes water ,
  • 1 pompoen (geschild en gesneden in hapklare blokjes),
  • 2 eetlepels vissaus ,
  • 1 theelepel suiker ,
  • 1theelepel zwarte peper ,
  • 3 stengels lente ui (fijngehakt)

Bereiding

  • Zet een pan op met water op en voeg het vlees, de gehakte ui, bleekselderij en zout toe. Breng de inhoud van de pan zacht aan de kook tot het vlees zacht en gaar is. Voeg de hapklare blokken pompoen toe en kook deze ook zacht. Breng de soep op smaak met de vissaus, de suiker en de zwarte peper. Serveer de soep met fijngehakte lente uitjes. Geef er hete gekookte rijst bij. 

Terug naar boven