Pompoen-erwtensoep met gerookte schelvis
Pompoen-erwtensoep met gerookte schelvis
Ingrediënten
-
5 lente-uitjes, witte deel in ringetjes, groene deel in reepjes
-
500 milliliter vis- of kippenbouillon
-
400 gram pompoen, geschild, in blokjes
-
300 milliliter halfvolle melk
-
200 milliliter kookroom
-
150 gram diepvriesdoperwten
-
350 gram ongekleurde gerookte schelvis zonder vel, in stukken van 4 centimeter
-
150 gram gerookte zalm, in stukjes
-
Bosje venkelgroen of dille, gehakt
-
Roggebrood besmeerd met boter
-
5 lente-uitjes, witte deel in ringetjes, groene deel in reepjes,
-
500 milliliter vis- of kippenbouillon,
-
400 gram pompoen, geschild, in blokjes,
-
300 milliliter halfvolle melk,
-
200 milliliter kookroom,
-
150 gram diepvriesdoperwten,
-
350 gram ongekleurde gerookte schelvis zonder vel, in stukken van 4 centimeter,
-
150 gram gerookte zalm, in stukjes,
-
Bosje venkelgroen of dille, gehakt,
-
Roggebrood besmeerd met boter
Bereiding
-
Snert met een twist! Maak eens deze heerlijke erwtensoep met zalm en schelvis. Minstens net zo lekker (en ook nog eens gezonder) als de traditionele variant met katenspek en rookworst.
-
Verhit een scheut olie in een soeppan op laag vuur. Voeg het witte deel van de lente-uitjes met een snufje zout toe en bak 5 minuten.
-
Voeg de bouillon en pompoen toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
-
Voeg de melk en room toe en laat nog even zonder deksel koken, tot de soep iets dikker is. Roer de doperwten, schelvis en zalm erdoor en laat op zeer laag vuur staan tot de vis gaar is.
-
Breng de soep op smaak met zout en peper. Bestrooi met venkelgroen of dille en verdeel over kommen. Geef er sneetjes rogge- of zuurdesembrood besmeerd met boter bij.
-
Bekijk ook andere recepten