Linzensoep met kokosolie en citroengras

Ingrediënten

  • 10 gram venkelzaadjes
  • 10 gram korianderzaadjes
  • 100 gram kokosolie
  • 140 gram rode uien fijngehakt
  • 400 gram fijn geraspte winterwortelen
  • 2 citroenblaadjes
  • 2 centimeter galangawortel (Deze wortel is in Nederland vaak beter bekender onder de Nederlands/Indonesische naam Laos)
  • 2 stengels citroengras, in kleine stukken gesneden
  • 4 knoflookteentjes fijngehakt
  • 2 gedroogde pepertjes fijngestampt
  • 4 centimeter verse gember geraspt
  • 40 centiliter kokosmelk
  • 10 centiliter rode linzen
  • 30 milliliter sojasaus
  • 150 centiliter water
  • 1 bosje verse koriander of bladpeterselie
  • Het sap van 1 citroen
  • Zeezout, zeewier en limoensap
  • 10 gram venkelzaadjes,
  • 10 gram korianderzaadjes,
  • 100 gram kokosolie,
  • 140 gram rode uien fijngehakt,
  • 400 gram fijn geraspte winterwortelen,
  • 2 citroenblaadjes,
  • 2 centimeter galangawortel (Deze wortel is in Nederland vaak beter bekender onder de Nederlands/Indonesische naam Laos),
  • 2 stengels citroengras, in kleine stukken gesneden,
  • 4 knoflookteentjes fijngehakt,
  • 2 gedroogde pepertjes fijngestampt,
  • 4 centimeter verse gember geraspt,
  • 40 centiliter kokosmelk,
  • 10 centiliter rode linzen,
  • 30 milliliter sojasaus,
  • 150 centiliter water,
  • 1 bosje verse koriander of bladpeterselie,
  • Het sap van 1 citroen,
  • Zeezout, zeewier en limoensap

Bereiding

  • Maak alle ingrediënten schoon snijd ze zoals beschreven. Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • Doe de venkel- en korianderzaadjes in een droge koekenpan en grill ze tot hun aroma vrij komt. Laat ze afkoelen en maal ze fijn in een vijzel (met een staafmixer kan ook, vijzel is beter).

  • Fruit in een passende soeppan de uien, wortel, look, citroenblaadjes, gember, Laos, citroengras en pepertjes in de kokosolie gedurende 5 minuten. Voeg de kokosmelk, kruiden en het water eraan toe. Breng alles aan de kook en voeg de linzen toe. Laat de soep koken tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met sojasaus, limoensap, zeezout. Afgarneren met zeewier en verse koriander.

Terug naar boven