Over het algemeen is de rollade reeds gekruid. Alleen de buitenkant kan nog wel wat peper en zout gebruiken. Smelt intussen de boter in de pan en fruit daarin de gesnipperde ui, een kruidnagel, een takje tijm en een paar blaadjes rozemarijn. Leg de rollade in de pan en braad hem rondom mooi bruin. Voeg dan de wijn en eventueel wat water toe. Verwarm deze vloeistoffen dan schrikt het vlees niet. Laat de rollade minstens twee uur zacht stoven. Vraag jouw slager altijd naar de juiste bereidingstijd want die kan per vleesdeel sterk verschillen. Tijdens het stoven moet de rollade regelmatig gekeerd worden. Na het stoven moet je de rollade, buiten de jus, even laten rusten alvorens hem aan te snijden. Intussen kun je de jus binden met wat bloem die is aangemaakt in koffiemelk.
Lekker met gekookte aardappelen en een wintergroente als andijvie.
Stevige Cabernet, Zinfandel, Bairrada, (Crozes-) Hermitage, Cornas, Barolo, Cote de Nuits, rode Bordeaux.