Winterworst

Ingrediënten

  • 4 runder saucijsjes of een andere verse worstsoort
  • 200 gram pastinaak
  • 250 gram spruitjes
  • 200 gram winterwortel
  • 1 gesneden prei 
  • gedroogde of verse oregano
  • 2 eetlepels olie 
  • 4 runder saucijsjes of een andere verse worstsoort,
  • 200 gram pastinaak,
  • 250 gram spruitjes,
  • 200 gram winterwortel,
  • 1 gesneden prei ,
  • gedroogde of verse oregano,
  • 2 eetlepels olie 

Bereiding

  • Je werkt met een voorverwarmde oven die je instelt op 200°C. Snijd de spruitjes half door, de pastinaak en de winterwortel in blokjes van ongeveer 2 cm en vermeng ze met de preiringen. Leg alles bij elkaar in een ovenschaal en bestrooi het geheel met de gehakte oregano en strooi er wat zwarte peper overheen. Leg nu de stukjes verse worst her en de tussen de groenten. Doe dat voorzichtig wat anders druk je het deeg uit het worstvelletje en dat is jammer. Zet de ovenschaal in de oven en rooster alles een krappe 3 kwartier. Schep de inhoud van de schaal een paar keer om zodat alles mooi gebakken wordt. Om de maaltijd compleet te maken kun je aan de groente nog krieltjes toevoegen. Maar een gewone snee bruin brood is ook lekker. 

  • Riesling, Brut or Rosé Sparkling Wine, Barbera, Gamay Beaujolais, Norton of Cynthiana, Syrah, Zinfandel .

Terug naar boven