Kalfsrollade

Ingrediënten

  • 1    Kalfsrollade   
  • 1 eetlepel boter
  • 2 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole), pakje 
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 blikje gepelde witte druiven 
  • 1    eetlepel gesneden verse dragonblaadjes 
  • zout en peper uit de molen 
  • 1    Kalfsrollade   ,
  • 1 eetlepel boter,
  • 2 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole), pakje ,
  • 1 glas droge witte wijn,
  • 1 blikje gepelde witte druiven ,
  • 1    eetlepel gesneden verse dragonblaadjes ,
  • zout en peper uit de molen 

Bereiding

  • Verwarm de boter in een braadpan, kleur de kalfsrollade hierin, rondom en goudbruin, en breng met zout en peper op smaak. Gaar de kalfsrollade, onder regelmatig bedruipen met de braadboter, ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven van 180C (de rollade moet nèt gaar en nog sappig zijn). Neem de kalfsrollade uit de oven en houd hem warm. Maak de Spaanse saus volgens de verpakking, voeg de braadboter, witte wijn en de helft van het vocht van de druiven toe en kook het geheel zachtjes tot de helft in. Breng met zout en peper op smaak, voeg de dragonblaadjes en de uitgelekte witte druiven toe en verwarm alles goed met elkaar. Snijd de rollade met een scherp mes in niet te dunne plakken en serveer deze met de saus. Lekker met : In boter gestoofde bleekselderij en gefrituurde amandelaardappeltjes. 

  • Wit: chardonnay, chenin blanc, viognier. Rood: pinot noir, nerello mascale (Sicilië) 

Terug naar boven