Kalfslever

Ingrediënten

  • 4 plakken Kalfslever à 150 gram 
  • 2 eetlepels bloem 
  • 1 eetlepel boter 
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 150 gram zwarte bessen, op sap 
  • 1/8 (slag) room of kookroom 
  • 1 theelepel grove mosterd 
  • 1 eetlepel cassislikeur 
  • zout en peper uit de molen 
  • 4 plakken Kalfslever à 150 gram ,
  • 2 eetlepels bloem ,
  • 1 eetlepel boter ,
  • 1 eetlepel witte wijnazijn,
  • 150 gram zwarte bessen, op sap ,
  • 1/8 (slag) room of kookroom ,
  • 1 theelepel grove mosterd ,
  • 1 eetlepel cassislikeur ,
  • zout en peper uit de molen 

Bereiding

  • Snijd de kalfslever in 2 stukken, bestrooi ze rondom met vers gemalen peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf. Verwarm de boter in een pan met anti -aanbaklaag en bak hierin de kalfslever, om en om, mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de kalfslever uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm. Giet de braadjus uit de pan, schenk er dan de azijn in en laat deze in de pan verdampen. Voeg het bessensap toe en laat het iets inkoken. Voeg de room toe en laat alles tot een stroperige massa inkoken. Verwarm de zwarte bessen in de saus en breng het geheel op smaak met mosterd, cassislikeur, zout en peper. Lekker met aardappelkroketjes en in boter gestoofde bleekselderij. 

  • Beaujolais-Villages, rode Sancerre , Crozes-Hermitage

Terug naar boven