Kalfs blinde vink
Ingrediënten
-
4 Kalfs Blinde vinken
-
1 eetlepel olijfolie
-
200 gram bruine linzen, gekookt in water of vleesbouillon
-
100 gram ontbijtspek, in blokjes van 3 millimeter gesneden
-
1/2 middelgrote ui, fijngesneden
-
2 worteltjes, fijngesneden
-
1 teentje knoflook, geperst
-
1 theelepel gedroogde tijm
-
1 vleestomaat, gepeld en fijngesneden
-
1 laurierblad
-
1 glas droge witte wijn
-
Zout en peper uit de molen
-
4 Kalfs Blinde vinken ,
-
1 eetlepel olijfolie,
-
200 gram bruine linzen, gekookt in water of vleesbouillon ,
-
100 gram ontbijtspek, in blokjes van 3 millimeter gesneden ,
-
1/2 middelgrote ui, fijngesneden ,
-
2 worteltjes, fijngesneden ,
-
1 teentje knoflook, geperst ,
-
1 theelepel gedroogde tijm ,
-
1 vleestomaat, gepeld en fijngesneden ,
-
1 laurierblad ,
-
1 glas droge witte wijn ,
-
Zout en peper uit de molen
Bereiding
-
Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de blinde vinken rondom goudbruin. Neem de blinde vinken uit de pan en houd ze warm. Fruit in de resterende olie het ontbijtspek, de wortel, ui, knoflook en de tijm, zonder te kleuren. Voeg de tomaten, gare linzen en het laurierblad toe, giet er de witte wijn op en breng alles met zout en peper op smaak. Leg de blinde vinken op het linzenmengsel en stoof het geheel, onder gesloten deksel, nog 15 minuten zachtjes verder gaar. Lekker met couscous en gebakken courgette.
-
Grüner Veltliner of een Terza Chardonnay Viognier
-
Bekijk ook andere recepten