Kipgehaktballetjes met bier

Ingrediënten

  • Vlees van incourant kipdelen om gehakt van te draaien door de 3 mm plaat malen.
  • 15 gram Keukenzout
  • 2 gram Witte peper
  • 1 gram Paprikapoeder
  • 1 gram Kerriepoeder
  • 2 Eieren
  • 5 Sjalotten, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 2 flesjes Belgisch donker bier ( á 30 cl)
  • 2 gram Tijm
  • 15 gram Rodenbessengelei
  • 5 ml Wijnazijn
  • 5 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 100 gram Boter om in te bakken
  •   Maïzena om te binden
  • Vlees van incourant kipdelen om gehakt van te draaien door de 3 mm plaat malen.,
  • 15 gram Keukenzout,
  • 2 gram Witte peper,
  • 1 gram Paprikapoeder,
  • 1 gram Kerriepoeder,
  • 2 Eieren,
  • 5 Sjalotten, schoongemaakt en fijngesnipperd,
  • 2 flesjes Belgisch donker bier ( á 30 cl),
  • 2 gram Tijm,
  • 15 gram Rodenbessengelei,
  • 5 ml Wijnazijn,
  • 5 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 100 gram Boter om in te bakken,
  •   Maïzena om te binden

Bereiding

  • Maal het incourante kippenvlees door de 3 mm plaat en vermeng dit met de kruiden en de eieren tot een goede binding is verkregen, maak van het kipgehakt kleine balletjes.Doe de boter in een stoofpan en bak de balletjes rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan. En fruit in dit braadvocht de gesnipperde sjalotten. Giet het bier erbij, voeg de balletjes en tijm toe. Laat het geheel sudderen tot de kipballetjes gaar zijn. Roer er op het laatst de rodenbessengelei en de wijnazijn door, doe er het zout en de peper bij. Bind de saus tot de gewenste dikte met maïzena opgelost in iets water. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteer deze speciale kipgehaktballetjes met bier in een mooie schaal in de toonbank, met eventueel gekookte rijst erbij. Of in oven of magnetron bakjes vul het bakje met de speciale kipgehaktballetjes, vul eventueel een ander bakje met gekookte rijst. Afgarneren met fijngehakte verse peterselie. Verhitten kan in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit het gerecht in pannetjes,  op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is).Verhit in een ander pannetje de gekookte rijst tot hij door en door verwarmd is. Borden goed voorverwarmen en op de  borden serveren.

Terug naar boven