Groenten en dergelijke schoonmaken, klein snijden en kruiden nauwkeurig afwegen en gereed zetten. De rozijnen in kokend water laten wellen, het brood in de melk latenweken; houd wat melk apart waarin 1 ei wordt losgeklopt.
Maak olie heet in een grote koekenpan en fruit dan daarin de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook. Laat deze massa afkoelen. Meng de overige 4 eieren, het geweekte brood, de uitgelekte gewelde rozijnen, de afgekoelde massa van gefruite ui/knoflook, de geschaafde amandelen, de azijn, het citroensap, de kruiden en het zout en gehakt door elkaar tot het goed is verdeeld.
Wrijf een vuurvaste ovenschaal in met olie en breng daarin het gehaktmengsel. Giet het in melk geklopte ei op het gehaktmengsel en zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180˚C en laat het gehakt bij dezelfde temperatuur in anderhalf uur door en door gaar worden. Kerntemperatuur 70˚C.
Presenteer deze gevulde gehakt schotel uit Nigeria in de toonbank met daarnaast gekookte rijst.
Foto: ©5 second Studio/Shutterstock.com