Gebraden runderrollade

Ingrediënten

  • Winkelklare malse stukken rundvlees van ongeveer 2 kg per stuk van de dikke lende, staartstuk, dunne lende, etc.
  • 25 gram rundvlees kruiden met zout
  • Rood / wit rolladetouw
  •  
  • Winkelklare malse stukken rundvlees van ongeveer 2 kg per stuk van de dikke lende, staartstuk, dunne lende, etc.,
  • 25 gram rundvlees kruiden met zout,
  • Rood / wit rolladetouw,
  •  

Benodigheden

  • Rood / wit rolladetouw

Bereiding

  • De stukken rundvlees ontdoen van het ergste vet en van dikke zenen; daarna mooi kantsnijden. Met rolladetouw stevig opbinden. Het opgebonden vlees goed inwrijven met de rundvlees kruiden.

  • De opgerolde rollades op rooster in de combi-steamer leggen en de omgevingstemperatuur afstellen op hete lucht, 100˚C, met de klep open, zodat naar behoren vocht wordt onttrokken aan de combi-steamer en het vlees een mooie braadkleur krijgt. Afbraden: tot een kerntemperatuur van 58˚C is bereikt; daarna meteen het product 15 minuten laten afkoelen en meteen daarna doorkoelen in de koelcel.

  • Dit product kan worden verkocht als vleeswaar/broodbeleg of in dikkere plakken en in de traiteurafdeling als maaltijdcomponent (bijvoorbeeld in dikkere plakken in oven –of magnetronbakjes verkopen; dat kan ook in drievaksbakjes waarin ook aardappelen/rijst en groenten zijn gebracht).

Terug naar boven