Kalkoen met kerrie in Maaslandersaus

Ingrediënten

  • Kalkoenvlees zonder zenen, pezen en vellen; in kleine blokjes gesneden (kan van incourant vlees/snippers).
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 60 gram Milde kerriepoeder
  • 1,5 liter Kippenbouillon
  • 200 gram Geraspte belegen Maaslanderkaas
  • 400 ml Koksroom
  • 300 gram Rauwe rode linzen
  • 1000 gram Prei, in ringen snijden
  • 100 gram Plantaardige olie
  • Kalkoenvlees zonder zenen, pezen en vellen; in kleine blokjes gesneden (kan van incourant vlees/snippers).,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 60 gram Milde kerriepoeder,
  • 1,5 liter Kippenbouillon,
  • 200 gram Geraspte belegen Maaslanderkaas,
  • 400 ml Koksroom,
  • 300 gram Rauwe rode linzen,
  • 1000 gram Prei, in ringen snijden,
  • 100 gram Plantaardige olie

Bereiding

  • Rauwe linzen in koud water met zout opzetten, koken toto ze gaar zijn; vervolgens afgieten, goed laten uitlekken.

  • Maak de prei schoon en snijd die in ringen.

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.

  • Olie in een stoofpan verhitten en daarin kalkoenblokjes aanbraden. Zout, peper en kerriepoeder toevoegen en blussen met kippenbouillon. Dan preiringen erbij en alles ongeveer 15 minuten laten sudderen bij matige warmte tot het vlees voldoende gaar is.

  • Vervolgens kaas, room en gekookte linzen aan het vleesmengsel toevoegen en kort meeverwarmen tot de kaas gesmolten is. Eventueel binden met allesbinder als de saus te dun is.

  • Laat het gerecht snel afkoelen en meteen daarna in de koelcel geheel laten doorkoelen.  

Terug naar boven