Parelhoen met paddenstoelen

Ingrediënten

  • 1 parelhoen (2 personen)
  • 400 gr oesterzwammen en/of champignons 
  • tomaat
  • 3 Sjalotten 
  • margarine
  • peper 
  • Pineau de Charentes 
  • room
  • 1 parelhoen (2 personen),
  • 400 gr oesterzwammen en/of champignons ,
  • tomaat,
  • 3 Sjalotten ,
  • margarine,
  • peper ,
  • Pineau de Charentes ,
  • room

Bereiding

  • Snipper de sjalotten fijn en snijd de paddenstoelen en de tomaten in kleine stukjes. Bak de sjalot al roerend mooi glazig en voeg de paddenstoelen toe . Na even inkoken voeg je ook de room toe aan het paddenstoelen/sjalot mengsel. Bak de parelhoen ondertussen rondom bruin in een stoofpot en giet de Pineau de Charentes, een Franse drank van most die versterkt is met cognac, erbij. Kruid de parelhoen met wat peper en voeg het paddenstoelmengsel toe. Dek de stoofpot af en laat het hoen gedurende 60 minuten garen op een laag vuur.

  • Wit: Rijpe Chardonnay, Bourgogne. Rood: Elegante Pinot Noir, Oregon, Côte de Beaune.

Terug naar boven