Mexicaanse braadstukjes van kalkoendijen

Ingrediënten

  • Winkelklare kalkoendijen, zonder been, vet en zenen.
  • Kruidenmix tex mex
  • Verse rode uienringen
  • Verse reepjes rode en groene paprika
  • Kleine maïskolfjes (uit blik/glas)
  • Geraspte belegen kaas
  • Gedroogde ui- en paprikaschilfers
  • Winkelklare kalkoendijen, zonder been, vet en zenen.,
  • Kruidenmix tex mex,
  • Verse rode uienringen,
  • Verse reepjes rode en groene paprika,
  • Kleine maïskolfjes (uit blik/glas),
  • Geraspte belegen kaas,
  • Gedroogde ui- en paprikaschilfers

Benodigheden

  • Rolladetouw

Bereiding

  • Kalkoendijen voorzichtig uitbenen en van vet en zenen ontdoen.Dan insnijden en openslaan, zodat er een grote platte lap ontstaat.Uien schoonmaken en in ringen snijden; paprika’s schoonmaken, ontdoen van zaadlijsten en in reepjes snijden; maïskolfjes goed laten uitlekken.

  • Opengeslagen kalkoendijen licht bestrooien met tex mex kruidenmix en dan licht beleggen met uiringen, reepjes paprika en maïskolfjes. De lap oprollen en opbinden met twee stukjes rolladetouw; zorg dat er een strikje aan elk touwtje zit, zodat de consument ze gemakkelijk kan verwijderen. De bovenkant van het vlees licht bestrooien met geraspte kaas en gedroogde ui –en paprikaschilfers.

  • Leg het vlees op een rooster van de combi-steamer en stel de omgevingstemperatuur af, hete lucht op 125˚C. Braad met de klep open zodat het vocht weg kan en het vlees een mooie braadkleur krijgt. Afbraden tot een kerntemperatuur van 70˚C is bereikt. Een kwartier laten afkoelen en meteen daarna doorkoelen in de koelcel. 

  • Hele braadstukken of plakken in zwarte schalen presenteren, eventueel met zigeunersaus. Of in oven- of magnetronbakjes, 2-vakjes; in het ene 1 of 2 plakken en in het andere de saus. Of aan het stuk in een bakje; verkoop de saus apart.

Terug naar boven