Kalkoendrumstick in rode wijn

Ingrediënten

  • 2 kalkoendrumsticks
  • kalkoenkruiden
  • klont boter 
  • 1½ dl rode wijn.
  • 2 kalkoendrumsticks,
  • kalkoenkruiden,
  • klont boter ,
  • 1½ dl rode wijn.

Bereiding

  • Bestrooi de kalkoendrumsticks ruimschoots met kalkoenkruiden. Wanneer aan de kruiden geen zout is toegevoegd dan is een weinig zout eveneens noodzakelijk. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin. Plaats de deksel schuin op de pan en braad het de bouten ongeveer 40 minuten. Voeg zo nodig een scheutje vocht toe en keer de kalkoen regelmatig. Neem de kalkoen uit pan, voeg de wijn toe en roer de aanbaksels los. 

  • Merlot, Zinfandel, Chardonnay, Gamay Beaujolais. Stevige rode als Shiraz of Cabernet uit Zuid-Afrika of Australië.

Terug naar boven