Kalkoensaucijsjes op zuurkool

Ingrediënten

  • 4 kalkoensaucijzen  
  • 2 grote uien
  • 2 grote Jonagold appels 
  • 1 eetlepel suiker
  • 250 ml kippenbouillon 
  • 2 eetlepels grove mosterd 
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 pakje kruiden
  • zuurkool
  • zout  en versgemalen zwarte peper
  • olijfolie  
  • 4 kalkoensaucijzen  ,
  • 2 grote uien,
  • 2 grote Jonagold appels ,
  • 1 eetlepel suiker,
  • 250 ml kippenbouillon ,
  • 2 eetlepels grove mosterd ,
  • 4 takjes rozemarijn,
  • 1 pakje kruiden,
  • zuurkool,
  • zout  en versgemalen zwarte peper,
  • olijfolie  

Bereiding

  • Bak de kalkoensaucijzen rondom bruin in de warme olie en in stevige koekenpan. Bak de in parten gesneden uien meteen mee . Snij de appels in parten en voeg deze eveneens mee. Voeg de suiker, bouillon, mosterd en de gehakte rozemarijn toe. Spoel de de zuurkool wat af en schep deze bij in de pan met de intussen mooi gebruinde worstjes. Leg de deksel op de pan en laat worst en zuurkool ongeveer 15 minuten zachtjes garen. Voeg, indien nodig, een snufje zout toe en bestrooi de zuurkool rijkelijk met versgemalen zwarte peper.

  • Mooie rosé of een glas bier.

Terug naar boven