Kabritu stobá
Ingrediënten
-
1 kilo geitenlappen
-
1/2 theelepel zout
-
2 eetlepels olie
-
het sap van 1/2 citroen
-
1 rundvleesbouillonblokje
-
1/2 theelepel komijn (poeder)
-
1/2 theelepel kerriepoeder
-
1 eetlepel piccalilly
-
4 eetlepels ketjap
-
1 ui
-
1 paprika
-
1 tomaat (in grove stukken)
-
1 teentje gehakte knoflook
-
1 fijn gehakte Spaanse peper
-
2 eetlepels tomatenpuree
-
250ml water
-
1 kilo geitenlappen ,
-
1/2 theelepel zout,
-
2 eetlepels olie ,
-
het sap van 1/2 citroen,
-
1 rundvleesbouillonblokje,
-
1/2 theelepel komijn (poeder),
-
1/2 theelepel kerriepoeder ,
-
1 eetlepel piccalilly ,
-
4 eetlepels ketjap,
-
1 ui,
-
1 paprika,
-
1 tomaat (in grove stukken) ,
-
1 teentje gehakte knoflook ,
-
1 fijn gehakte Spaanse peper ,
-
2 eetlepels tomatenpuree ,
-
250ml water
Bereiding
-
Bak het vlees op hoog vuur aan alle kanten bruin in wat olie. Haal het vlees uit de pan en laat de olie achter. Fruit in deze olie op een laag vuur de ui en paprika. Voeg daarna het vlees weer toe samen met de tomaten, de knoflook, het citroensap en de Spaanse peper toe. Los vervolgens het bouillonblokje en de tomatenpuree op in 250ml heet water en voeg dit toe. Laat deze stobá 1,5 tot 2 uur heel zachtjes pruttelen. Voeg eventueel een beetje water toe wanneer de stobá te droog dreigt te worden. Serveer dit gestoofde geitenvlees op Antiliaanse wijze met funchi, een Antiliaans maisgerecht, of rijst.
-
-
Bekijk ook andere recepten