Geitenstoofplak

Ingrediënten

  • 1 lamsnek in plakken is ruim voldoende
  • 6 takjes munt 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 tot 2 eetlepels grove mosterd 
  • 1 eetlepel sojasaus 
  • 1 eetlepel worcestersaus 
  • 1 liter water
  • 1 lamsnek in plakken is ruim voldoende,
  • 6 takjes munt ,
  • 2 eetlepels olijfolie ,
  • 1 tot 2 eetlepels grove mosterd ,
  • 1 eetlepel sojasaus ,
  • 1 eetlepel worcestersaus ,
  • 1 liter water

Bereiding

  • Bestrooi de plakken met zout en peper. Braad het vlees in een grote koekenpan (in de olijfolie) goed aan zodat het vlees mooi bruin is. Smeer het vlees aan de bovenkant in met de grove mosterd en leg ze vervolgens in een braadslee. Voeg Worcester-, sojasaus en ruim de helft van het water toe. Stroop de muntblaadjes van de takjes en leg ongeveer de helft op de stukken vlees. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het in de oven garen op 180 °C. Dat kost minimaal 2 uur. Keer het vlees regelmatig. Het vlees moet helemaal gaar en goudbruin zijn. Let erop dat het water niet verdampt en voeg zonodig wat extra (lauw) water toe. Hak de overgebleven blaadjes munt mooi fijn en strooi dat over het vlees wanneer het op tafel komt. Geitenstoofplakken zijn heerlijk met gebakken aardappeltjes, frieten en een frisse salade. 

  • Rode Rioja uit Spanje, Spaanse Cãrinena of Châteauneuf du Pape, Grenache uit Zuid-Europa of de Nieuwe Wereld, en Merlot uit Californië.

Terug naar boven