Geitenrack karbonade

Ingrediënten

  • 8 geitenkarbonaadjes 
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 sjalotten
  • 2 takjes rozemarijn 
  • 2 takjes tijm 
  • 1 rode peper
  • 125 ml olijfolie 
  • peper en zout
  • 2 citroenen 
  • 8 geitenkarbonaadjes ,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 3 sjalotten,
  • 2 takjes rozemarijn ,
  • 2 takjes tijm ,
  • 1 rode peper,
  • 125 ml olijfolie ,
  • peper en zout,
  • 2 citroenen 

Bereiding

  • Snijd de knoflook, de rode peper (zonder zaadlijsten) en de sjalotten in plakjes en vermeng deze met de rozemarijn, tijm en olijfolie. Leg de rackkarbonade in de marinade en plaats ze in de koelkast. Laat ze minstens 24 uur marineren. 

  • Droog de karbonaden wat af en bestrooi ze aan beide kanten met wat zout en peper naar smaak en grill ze op de het BBQ. Als alle kooltjes met grijze as zijn bedekt is de barbecue het genoeg. Bak de Karbonades aan beide kanten ongeveer 3 minuten. Laat de karbonade gedurende 10 minuten rusten aan de zijkant van het rooster weg van de hitte zodat de sappen goed door het vlees trekken. Sprenkel een beetje citroensap over de karbonades en serveer ze met een pittige saus. Tzaziki-saus is heel lekker. 

  • Rode Rioja, Spaanse Cãrinena of Châteauneuf du Pape, Grenache uit Zuid-Europa of de Nieuwe Wereld, en Merlot uit Californië.

Terug naar boven