Verwarm de oven voor op 175°C. Wrijf de geitenschenkels goed in met de verse gehakte rozemarijn, oregano, chilipeper, peper en zout. Druk de kruiden goed aan en bestuif de schenkeltjes met bloem. Verhit een braadslede en schenk hierin een beetje olie. Bak het vlees rondom aan aan tot je een mooie bruine kleur hebt. Haal het vlees uit de slede en leg het op een bord. Doe nu de gehakte ui, knoflook, de wortel (in plakjes) en de bleekselderij ( in reepjes) in de pan en roerbak ze gedurende een paar minuten. Schenk de witte wijn erbij en laat de inhoud van de pan een paar minuutjes sudderen. Voeg de tomaten en de ansjovisfilets toe. Schep alles goed om en leg de schenkels er op. Doe de deksel op de braadslede en zet de bak in de oven. Het braadproces duurt ongeveer 1,5 uur. Haal de deksel van de pan en laat het vlees nog een halfuurtje nasudderen. Het vlees is mooi gaar wanneer het bijna van de botjes valt. Strooi er de bladpeterselie, de blokjes feta en wat citroenrasp overheen.
Cabernet Sauvignon, Châteauneuf du Pape, rode of rosé Corbières.