Geiten stoofpot

Ingrediënten

  • minimaal 1 kilo geitenstoofvlees in niet te grote stukken 
  • 1 ui in ringen
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 blik tomaten in stukjes
  • 1 kaneelstokje
  • 4 gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
  • 200 ml. lamsbouillon of kippenbouillon 
  • 1 theelepel komijn 
  • 1 theelepel korianderpoeder 
  • 1 theelepel gemberpoeder 
  • 1,5 theelepel paprikapoeder 
  • 1 theelepel kurkuma 
  • 1/2 theelepel chilipoeder 
  • zout en peper 
  • 1 eetlepel honing 
  • sap en geraspte schil van een halve citroen
  • minimaal 1 kilo geitenstoofvlees in niet te grote stukken ,
  • 1 ui in ringen,
  • 2 teentjes geperste knoflook,
  • 1 blik tomaten in stukjes,
  • 1 kaneelstokje,
  • 4 gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden,
  • 200 ml. lamsbouillon of kippenbouillon ,
  • 1 theelepel komijn ,
  • 1 theelepel korianderpoeder ,
  • 1 theelepel gemberpoeder ,
  • 1,5 theelepel paprikapoeder ,
  • 1 theelepel kurkuma ,
  • 1/2 theelepel chilipoeder ,
  • zout en peper ,
  • 1 eetlepel honing ,
  • sap en geraspte schil van een halve citroen

Bereiding

  • Vermeng de stukken vlees met gember-, paprika-, koriander- en chilipoeder, de kurkuma en de komijn Meng dan de kruiden met het vlees tot ze goed verdeeld zijn. Verhit in een ruime stoofpan enkele lepels olijfolie en bak de uiringen enkele minuten tot ze glazig zijn. Voeg dan de knoflook en het vlees toe en bak, onder regelmatig roeren alles rondom goed bruin. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het pijpje kaneel en de gesneden abrikozen toe. Giet daarbij voldoende bouillon zodat het vlees onder staat. Laat het stoofvlees op een zacht vuurtje, liefst op een vlamverdeler, gaar pruttelen. Dat neemt 1 tot 1,5 uur in beslag. Roer af en toe met een houten lepel en voeg eventueel bouillon toe als het te droog wordt. Als het vlees mooi zacht is voeg je de honing, de citroenschil en het citroensap toe en roer alles nog eens goed door elkaar. Roer goed. 

  • Serveer deze lekkernij met couscous of Marokkaans brood.

  • Kies een stevige rode wijn als Bordeaux of Bordeaux Supérieur. Eventueel een rode Bergerac of een Italiaanse Merlot.

Terug naar boven