Geiten ribjes

Ingrediënten

  • geitenkoteletjes (of een rack)
  • Italiaanse kruiden
  • peterselie 
  • zeezout
  • olie 
  • geitenkoteletjes (of een rack),
  • Italiaanse kruiden,
  • peterselie ,
  • zeezout,
  • olie 

Bereiding

  • Haal de koteletjes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Snijd de peterselie fijn zonder de steeltjes. Maak een papje van de kruiden, wat zout en de olie en smeer de koteletjes er goed mee in. Verhit een grilplaat of steek de barbecue aan en bak de koteletjes snel om en om bruin. Ongeveer 2 minuutjes per kant. Dan blijven ze mooi rosé van binnen. Wil je minder rosé dan moet je een minuutje langer doorbakken. Pas op! Het vlees wordt dan al snel wat taaier. Serveer ze lekker warm met een mooie Italiaanse pasta.

  • Rode Rioja uit Spanje, Spaanse Cãrinena of Châteauneuf du Pape, Grenache uit Zuid-Europa of de Nieuwe Wereld, en Merlot uit Californië.

Terug naar boven