17-augustus-2023 |
LTO pleit voor duurzame transitie agrarische sector

LTO pleit voor duurzame transitie agrarische sector

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023, heeft de LTO een specifiek verzoek gericht aan politieke partijen. Ze verlangen een verkiezingsprogramma dat de agrarische sector stimuleert en ondersteunt in hun overgang naar duurzame land- en tuinbouwmethoden. Met 22 specifieke voorstellen hoopt de LTO bij te dragen aan zekerheid, stabiliteit en vertrouwen voor de agrarische sector.

Uit de recente provinciale verkiezingen bleek dat de Nederlandse bevolking veel waarde hechten aan binnenlandse landbouw, voedselvoorziening en een gezond platteland. LTO benadrukt het belang hiervan en vraagt partijen dit te reflecteren in hun verkiezingsprogramma's en de vorming van een nieuw kabinet.

Veelzijdige transitie

De focus van LTO gaat verder dan enkel de belangen van boeren. Het draait om het garanderen van voedselzekerheid, een levendig platteland en een ecologisch verantwoorde omgeving. Daarom pleit de LTO voor een veelzijdige transitie. Dit kan via technologische investeringen, de groei van biologische landbouw, de uitbreiding van bedrijven met recreatie- en zorgfuncties, of door een natuur inclusieve landbouwbenadering.

Puntenplan

Met hun voorgestelde puntenplan ambieert LTO een landbouwsector die toekomstbestendig is. Een sector die uitdagingen op het gebied van klimaat, biodiversiteit en water goed aankan. Het erkent de variëteit binnen de sector, waarin elk bedrijf een eigen benadering, markt en groeipad kan hebben. Cruciaal hierin is dat boeren en tuinders kunnen rekenen op een consistent en coherent beleid van de overheid.

Klik hier voor het volledige puntenplan.

Lto.nl

Terug naar boven