28-september-2022 |
Laat het ons blijven maken!

Laat het ons blijven maken!

Onlangs is de campagne ‘Laat ons het blijven maken’ gestart. Een campagne op initiatief van 20 brancheorganisaties, waaronder FNLI, met ondersteuning van VNO-NCW en MKB Nederland, die het kabinet oproept om tienduizenden maakbedrijven uit energie-intensieve branches te steunen vanwege de hoge energieprijzen.

Een groot deel van deze bedrijven komt door de extreem gestegen energieprijzen ernstig in de financiële problemen en moet de productie afschalen of staken, met alle gevolgen van dien voor burgers, toeleveranciers, het klimaat en hun eigen voortbestaan. Nog hogere prijzen dreigen. Voor de korte termijn roepen de brancheorganisaties de politiek op om deze ondernemers tijdelijk tegemoet te komen (net als omringende landen). Dit om hen perspectief te bieden én te ondersteunen bij de verdere verduurzaming. Want die verduurzaming is op langere termijn de enige weg om energie-onafhankelijk te worden én om onze bedrijven weer energiek te krijgen.

Ondertussen over de grens

De hoge energieprijzen zijn een uniek en tijdelijk probleem, waarbij concurrerende landen zoals Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk er al voor hebben gekozen hun ondernemers door de crisis te loodsen met extra compensatiemaatregelen.

Hierdoor ontstaat voor veel Nederlandse ondernemers een ongelijk speelveld. Ook ontbreken bij veel bedrijven in Nederland momenteel de middelen om de komende periode te overbruggen (liquiditeit) en wordt verduurzamen extra bemoeilijkt.

Bekijk de flyer ‘Laat het ons blijven maken’

Fnli.nl

Terug naar boven