27-juni-2023 |
IJsinno­vatie: Vegan ijs op basis van aardappelen

IJsinno­vatie: Vegan ijs op basis van aardappelen

Veganistisch ijs dat op warme dagen voor verkoeling zorgt, wordt steeds populairder. En nu, met de zomer voor de deur, is er goed nieuws voor ijsliefhebbers. Veg of Lund heeft heerlijk romig ijs ontwikkeld op basis van aardappelen.

Het ijs van Veg of Lund is een unieke combinatie van aardappelen, koolzaadolie en plantaardig eiwit, wat resulteert in een smeuïge textuur en een verrukkelijke smaak. Het Zweedse Bureau voor Intellectueel Eigendom (PRV) heeft aangekondigd dat het van plan is om de patentaanvraag voor dit unieke ijsalternatief goed te keuren. Hierdoor is Veg of Lund in staat om hun innovatieve ijsproduct op de Zweedse markt te beschermen.

Zomerseizoen

Professor Eva Tornberg, oprichter en bestuursvoorzitter van Veg of Lund, is verheugd over de goedkeuring van het patent: "Het is fantastisch dat ons patent is goedgekeurd in Zweden, en vooral nu het zomerseizoen in aantocht is. Ons ijs biedt een verfrissende en heerlijke traktatie voor iedereen die op zoek is naar een smakelijk, zuivelvrij alternatief."

Met de toenemende vraag naar plantaardige voedingsmiddelen en de groeiende bewustwording van de milieueffecten van de zuivelindustrie, speelt Veg of Lund een belangrijke rol in het leveren van duurzame en smaakvolle alternatieven. Naast het veganistische ijs biedt het bedrijf ook plantaardige zuivelproducten, snacks en vleesalternatieven onder het merk DUG.

Veg of Lund is van plan om uit te breiden naar nieuwe markten in Europa en Azië, waarbij het bedrijf zijn missie voortzet om consumenten te voorzien van hoogwaardige, klimaatvriendelijke en lokaal geproduceerde producten op basis van aardappelen.

Ir.dugdrinks.com

Terug naar boven