21-september-2021 |
Kipfilet

Kipfilet

De filet is ontdaan van het vel en dus heel mager en mooi blank van kleur. Meestal worden de filets van elkaar gescheiden door ze in de lengterichting door te snijden. Het (midden)zeen en een eventueel aanwezig reepje kraakbeen worden dan verwijderd. Bak de filet niet te lang door want dan wordt het vlees droog en stug en verliest een belangrijk deel van de smaak. Het vlees is, door de korte bereidingstijd uitermate geschikt om te wokken en smaakt bijzonder als vleescomponent in de nasi of bami. Maak de dobbelsteentjes of reepjes niet al te klein want dan zijn ze veel te snel gaar. 

Voedingswaarden per 100 gram onbereid

 
energie 150 kcal
eiwit / vet 23gr. / 2 gr.
koolhydraten 0 gr.

Bereidingswijzen

 
bakken 12-14 min.
grill / bbq ja
fondue / gourmet  ja


 


 

Terug naar boven