09-september-2022 |
Finalisten Gouden Slagersring 2022

Finalisten Gouden Slagersring 2022

De Gouden Slagersring is de prestigieuze wedstrijd in de slagersbranche die draait om innovatie en vernieuwing. Op woensdag 7 september vond de keuring plaats in Houten van de Gouden Slagersring en de Ad Bergwerff-prijs, de jongerencategorie. 

De jury vond het een eer om deze mooie producten te beoordelen. Paul van Trigt zei over de keuring: "Prachtig om te zien hoe gepassioneerd de deelnemende slagers in beide wedstrijden dit jaar te werk zijn gegaan. Wat een mooi ambacht!"

De finalisten voor de Gouden Slagersring, in willekeurige volgorde, zijn:

■ Leon Hermanns uit Neer
■ Theo Beerens uit Eindhoven
■ Wim Koelewijn, met twee producten uit Huizen
■ Ron de Kwant uit Hank

De finalisten voor de Ad Bergwerffprijs, in willekeurige volgorde, zijn:

■ Niels Visschedijk van slagerij Visschedijk uit Delden
■ Rutger Nijkamp van slagerij Goossen uit Rijssen

Jury
De juryleden van deze editie zijn: Julian van der Horst (winnaar jeugdcategorie 2018), Jeanine van der Geest (slager te Heemstede), Gert Jan van der Horst (lid van het Broederschap), Chris van der Leij (SVO vakopleiding food) en Jacques Rijk (vaktechnoloog KNS). De wedstrijd staat onder leiding van Paul van Trigt, voorzitter van de Broederschap. SVO-student Maxime Vaissier hielp de jury bij de bereiding van de keuring.

Prijsuitreiking
De winnaars worden op 5 oktober bekendgemaakt tijdens de Slavakto om 18.15 uur. De juryrapporten worden verstuurd na de prijsuitreiking

Terug naar boven