Varkensfricandeau met mosterd

Ingrediënten

  • varkensfricandeau van ham of schouder 
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 uiboter of margarine 
  • boter of margarine 
  • varkensfricandeau van ham of schouder ,
  • 2 eetlepels mosterd,
  • 1 uiboter of margarine ,
  • boter of margarine 

Bereiding

  • Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen en wrijf hem daarna in met mosterd. Verhit ruim boter of margarine in een stoofpan en braad het stuk aan alle kanten bruin. Voeg daarna eventueel nog wat boter toe en laat de fricandeau gedurende drie kwartier rustig doorstoven op een laag vuur. Draai regelmatig om en schep er dan meteen wat braadvet over. Snipper daarna de ui niet al te fijn en voeg die toe aan het braadvet. Bak de fricandeau dan nog minstens een kwartier zachtjes door. Het vlees is gaar bij een kerntemperatuur van ongeveer 70°C. Heb je geen kernthermometer dan kun je met een naald tot in het hart van het stuk prikken. Wanneer er helder vocht uit komt is het vlees gaar. Tip: lekker met meegebakken plakken ananas

  • Laat het vlees even rusten onder een stuk aluminiumfolie en verrijk de achtergebleven jus met een lepel mosterd en wat water. Schraap de aanbaksels goed los en kook de jus nog een minuutje of 5 in. Snijd mooie plakken van de fricandeau en serveer hem met de jus, gekookte of gebakken aardappelen en een groente naar keuze. 

  • Verschillende wijnen afhankelijk van de kruiding. Italiaanse Montepulciano, Shiraz uit Zuid-Afrika of Chili, Rosé Rode Pinotage, Australische Cabernet-Shiraz.

Terug naar boven