Sausijsjes met bier

Ingrediënten

  • kilo verse saucijsjes
  • 1 ui
  • 750 ml bier
  • olie
  • kilo verse saucijsjes,
  • 1 ui,
  • 750 ml bier,
  • olie

Bereiding

  • Leg de worstjes op de bodem van een braadpan die niet al te groot is. Wanneer de worstjes de bodem bedekken is de pan groot genoeg. Bedek de bodem met de uiringen en leg daarop de worstjes. Steek ieder worstje een keer of zes in met een speld dan kan het bier goed in de worsten doordringen. Om dat te bereiken moet je de worstjes bedekken met een mengsel van bier en water. Ga uit van 75% bier en 25% water. Breng de inhoud van de pan langzaam aan de kook en laat de worstjes pruttelen tot ze half gaar zijn. Dat kost een minuutje of tien. 

  • Laat de worstjes na het voorkoken goed uitlekken en leg ze op het barbecuerooster na ze met olie te hebben ingekwast. Gril ze nu tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Dat duurt bij een matig hete barbecue ruim vijf minuten per kant. Verplaats de worstjes als er vlammen ontstaan. Ze mogen niet verbranden. De worstjes zijn gaar als ze stevig aanvoelen. In plaats van het nagrillen op de barbecue kan dat ook uitstekend in de koekepan.

  • Riesling, Brut or Rosé Sparkling Wine, Barbera, Gamay Beaujolais, Norton of Cynthiana, Syrah, Zinfandel .

Terug naar boven