Leg de halve nier een uur in het water om schoon te trekken. Kook de nier daarna gaar. Spoel hem vervolgens af onder de koude kraan en verwijder de witte stukjes. Snijd de nier in blokjes evenals het sucadevlees. Bestrooi de blokjes met zout, peper, paprika en een klein beetje bloem. Fruit daarna de ui gedurende 3 minuten en voeg vervolgens de vleesblokjes toe. Bak die rondom mooi bruin en voeg het verkruimelde bouillontablet toe. Giet er eveneens 2 dl lauw water bij. Laat alls minstens 1,5 uur zacht sudderen
Zeef in een kom de rest van de bloem (115 g.) samen met een snufje zout. Voeg de rest van de boter toe en hak deze met twee twee messen tot erwtjesgrootte. Voeg 2 eetlepels ijskoud water toe en meng het geheel tot je een mooie deegbal hebt. Rol de bal deeg uit tot een dunne lap op een met bloem gestoven aanrecht.
Vet een ovenschaal in en beleg deze met een dun uitgerolde plaat deeg. Vul de schaal nu met het zacht gestoofde vlees nadat je het nog even op smaak hebt gebracht met de ketchup, worcestershiresaus en wat peper. Beleg ook de bovenkant van de schaal met de rest van het deeg en knijp met duim en wijsvinger de randen dicht. Klop een ei los en bestrijk het deeg ermee. Prik met een naald of een satépen wat gaatjes langs de randen zodat de hete lucht kan ontsnappen. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de pie in ca. 45 minuten goudbruin en gaar worden Serveren met sla, tomaat en paprika.
Een krachtige rode wijn.