Slager Kwak's lauwwarm soepvlees

Ingrediënten

  • soepvlees van rib of borst
  • rundergehaktballetjes 
  • 1 laurierblad
  • soepgroenten 
  • vermicelli
  • Voor de lauwwarme salade:
  • aangemaakte komkommer
  • zoetzure augurken
  • mosterd
  • soepvlees van rib of borst,
  • rundergehaktballetjes ,
  • 1 laurierblad,
  • soepgroenten ,
  • vermicelli,
  • Voor de lauwwarme salade:,
  • aangemaakte komkommer,
  • zoetzure augurken,
  • mosterd

Bereiding

  • Breng het stuk soepvlees langzaam aan de kook met een beetje zout. Doe dat langzaam dan heb je de lekkerste bouillon. Halverwege het kookproces kun je de gesneden groenten toevoegen, met uitzondering van de peterselie. Tegen het einde voeg je de kleine soepballetjes en de vermicelli toe. Strooi op het laatst de gehakte peterselie over de warme soep. Na het eten van de soep schep je het nog warme soepvlees uit de pan en snijd het in kleinere stukjes. Vermeng het vlees met komkommerplakjes in het zuur, plakjes augurk en rijkelijk mosterd. Warm eten is noodzakelijk anders stolt het aanwezige vet en dat is minder lekker. 

  • Bij de soep en het soepvlees schenk je een lichte rode wijn of een rosé.

Terug naar boven