Carpaccio

Ingrediënten

  • dun gesneden plakjes ossenhaas of kogelbiefstuk
  • balsamico azijn
  • olijfolie
  • zout en peper
  • rucola en lollo rosso 
  • pijnboompitten
  •  geraspte Parmezaanse kaas
  • dun gesneden plakjes ossenhaas of kogelbiefstuk,
  • balsamico azijn,
  • olijfolie,
  • zout en peper,
  • rucola en lollo rosso ,
  • pijnboompitten,
  •  geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Laat de lapjes rundvlees door de slager snijden. Hij kan dat op zijn snijmachine. Wil je het helemaal zelf doen dan kun je een stuk kogelbiefstuk of ossenhaas kopen. Het vlees in dunne plakken snijden en de plakken voorzichtig napletten onder een vel plastic. 

  • Maak van de balsamico, de olie, zout en vers gemalen peper een mooie dressing. Drapeer de lapjes vlees op een schotel en druppel de dressing er overheen. Strooi over het vlees nog wat (geroosterde) pijnboompitten en garneer de schotel af met rucola, een plakje tomaat en een toefje lollo rosso. Serveer er geraspte of in plakjes geschaafde Parmezaanse kaas bij. De kaas kun je er ook meteen overheen strooien.

  • Fruitige rode als Dolcetto of jonge Toscaanse Sangiovese, Toscaanse tafelwijn, een mooie Chardonnay of vintage Champagne.

Terug naar boven